Arama sonuçları

Sınavda başarının yolu düzenli çalışmaktan geçiyor

Sınavda başarının yolu düzenli çalışmaktan geçiyor

Yarıyıl tatili 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için sınava hazırlık kursları ile geçiyor. Haziran’da yapılacak Liseye Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler uzaktan ve yüz yüze eğitimin tüm konularından sorumlu olacak.

Yaklaşık 4 milyon öğrencinin katılacağı bu sınavlarda başarının yolu ise düzenli çalışmaktan ve motivasyondan geçiyor. Uğur Okulları PDR ve AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, öğrencilere kısa süreli hedefler koyarak çalışmaları önerisinde bulunuyor. Sezgin, “ Çünkü LGS de YKS de bir zeka testi değil, emek ve motivasyon testidir” diyor.

EKSİKLERİNİZİ GİDERİN

Sezgin, yarıyıl tatilinin öğrencilerin eksik oldukları konuları saptamaları ve bunları gidermeleri açısından önemine dikkat çekerek, yapamadığı konulara odaklamanın sınav başarısı için önemli olduğunu söylüyor.

Öncelikle öğrencilere hedef belirlemeleri gerektiğini anlatan Sezgin sözlerini şöyle sürdürüyor: “Çünkü kişi hedefine ne kadar ulaşırsa, içsel ödüllendirme sistemiyle motivasyonu da aynı oranda artar. Hedef yoksa motivasyon da olmaz. Hedeflerimize ulaşmak için ise planlı olmak gerekiyor. Çünkü LGS ve YKS emek ve motivasyon testidir. Sınavı daha zeki olan değil daha planlı çalışan ve motivasyonu yüksek olan öğrenciler kazanıyor.

Sezgin’in öğrencilere önerisi ise ders çalışırken cep telefonlarını yanlarına almamaları ve ders çalışırken rahatsız edilmeyeceği bir ortamın sağlanması. Gece ders çalışmanın de verimi düşereceğini belirten Sezgin, sınava hazırlık sürecinde diyet yapılmaması gerektiğine de işaret ediyor.

 

 

30-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş