Arama sonuçları

Sınavlar ertelensin kampanyasına 10 bin imza

Sınavlar ertelensin kampanyasına 10 bin imza

Sınavlar ertelensin kampanyasına 10 bin imza. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, YKS ve LGS’nin ertelenmesi için 10 bin imza toplamak için başlatılan kampanyanın üçüncü gününde hedefe ulaşıldı. Salgın ve önceki erteleme kararı nedeniyle ders çalışma motivasyonlarının kaybolduğunu belirten öğrenciler, yetkililerin turizmciler kadar kendilerinin de sesini duymasını ve sınavları ertelemesini istedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 25-26 Temmuz’da yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi, 27-28 Haziran'a çekildi. 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan yeni sınav tarihi, öğrencilerin tepkisini çekti. Sosyal medyada, “Sandıkta görüşürüz” etiketiyle başlatılan kampanyaya binlerce öğrenci destek verdi.

ÖĞRENCİ SAĞLIĞINA SAHİP ÇIKALIM

Eğitim Sen, YKS ve LGS’nin koronavirüs salgını tamamen bitene dek ertelenmesi gerektiğini savunarak, “Herkesi öğrencilerimizin eğitim hakkına ve sağlıklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Salgının henüz bitmeyeceğinin belli olduğu bir dönemde yapılacak sınavların öğrencilerin kaygılanmasına yol açacağı uyarısında bulunan sendika, imza kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “YKS’nin Temmuz’da yapılacağı düşüncesi ile hazırlıklarını sürdüren, bu tarihe göre planlarını yapan öğrenciler, sınavın yeniden hazirana alınması ile ciddi sorunlar yaşamıştır. Yaşamlarının başlangıcında çocuklarımıza yaşatılan travmayı kabullenmek mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

KAYGILIYIZ

8 Mayıs’ta, “10 bin imza” hedefiyle başlatılan kampanya henüz üçüncü gününde 10 bin imzayı aştı. Kampanyanın imzacısı öğrenciler imzalama nedenlerini, “Sağlığımızı tehlikeye atıyorsunuz. İnsan sağlığı, piyasa ihtiyaçlarından daha önemlidir” ifadeleriyle açıkladı. BirGün’e konuşan üniversiteli adayı Gökhan Ü. de sınavın ertelenmesi gerektiğini belirterek, “Salgın tehlikesinin haziranda tamamen geçmeyeceğini biliyoruz, kaygılıyız” dedi.

Sınav konularının daraltılması ve sınavın süresinin artırılmasının endişelerini ortadan kaldırmadığını dile getiren Gökhan Ü., şunları söyledi:

“Sınavın ertelenmesi talebimizin konuların fazlalığıyla bir ilgisi zaten yoktu. Biz, salgın tehlikesi devam ederken sınava odaklanamayacağımızı belirterek sınavın temmuzda yapılmasını istiyorduk. Aklımızın bir köşesinde sağlık endişesi varken nasıl sınav olacağız? Aldıkları kararın tek bir mantıklı açıklaması yok.”

NEDEN BİZİ GÖRMÜYORLAR?

Sınavın hazirana çekilmesi kararında turizmcilerin baskısının rol oynadığı yönündeki iddialara inandığını söyleyen Dilek Ç. de “Konunun asıl aktörleri biz değil miyiz? Neden öğrenciler değil de turizmciler dikkate alındı?" diye sordu. Kaygı bozukluğu olan arkadaşları bulunduğunu ifade eden Dilek Ç., “Biz bir şekilde bu psikolojiyi aştık, sınava girdik diyelim. Psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlarımız ne yapacak? Korktuğu için evden ekmek almaya çıkmayan insanların onlarca kişiyle aynı ortamda sınava girmesini bekliyorlar. Sınavın yeniden ilk açıklandığı tarihe, 25-26 Temmuz’a alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

12-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş