Arama sonuçları

Şırınga çikolatadan ölen çocuk 'kusurlu' bulundu

Şırınga çikolatadan ölen çocuk 'kusurlu' bulundu

Şırınga çikolatadan ölen çocuk 'kusurlu' bulundu. Ankara Keçiören'de birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın okulda plastik şırınga içindeki çikolatayı yemek isterken boğazına kaçan tıpa sonucu nefessiz kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin iddianame hazırlandı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, okulun kantin işletmecisi N.Y. ve ürünü dağıtan firmanın sahibi Y.T. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6’şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ŞIRINGA ÇİKOLATADAN ÖLEN ÇOCUK 'KUSURLU' BULUNDU

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hacı Çam’ın hazırladığı iddianamede, N.Y. ve T.Y. ‘tali kusurlu’ olarak değerlendirilirken, sadece 7 yaşında olan 1. sınıf öğrencisi Köksal’ın ‘asli kusurlu’ olarak yer alması dikkat çekti. Savcı Çam iddianamesinde bilirkişi raporunu dayanak göstererek, Köksal’ın ‘asli kusurlu’ olmasını; şöyle açıkladı:

“Maktulün plastik enjektörün ucundaki tıpayı eliyle çıkarmadan ağzında dişiyle çıkarmaya çalışırken tıpanın boğazına kaçmasına ve boğularak ölmesine neden olduğu, makulün böylece kendi tedbirsiz ve dikkatsiz davranması sonucu ölüme neden olduğu anlaşılmıştır.”

ÇİKOLATA ÜZERİNDE UYARI YOK

Keçiören’de 11 Aralık 2019 günü gerçekleşen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, kamu görevlilerinin dosyası ayrılırken, Y.T.’nin piyasaya sürdüğü ürün üzerine “Elle çıkarılması gerek, ağızla çıkarılması tehlikeli” uyarısı yazdırmadığı ve N.Y.’nin de çocukları enjektör şeklindeki çikolatanın tıpasını elle çıkarmaları konusunda uyarmadığı için ‘tali kusurlu’ olduğu belirtildi.

11-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş