Arama sonuçları

Sistemin dışında kalan çocuklar: Nasıl okula dönecekler?

Sistemin dışında kalan çocuklar: Nasıl okula dönecekler?

Zorunlu eğitim çağında olmalarına rağmen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarına göre 95 bin öğrencinin okulda kaydı bulunmuyor. Bu çocuklar eğitim sisteminin dışında. Peki yaklaşık 100 bin çocuğun tekrar okula dönmesi için ne yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu soruya şu yanıtı veriyor: 

ERKEN UYARI SİSTEMİ 

"Biz 2 tane sistem geliştirdik bu süreçte. Birincisi erken uyarı sistemi. Bir de takip sistemi. Erken uyarı sistemi şu, ailenin sosyoekonomik durumu, devamsızlıklarını, akademik notlardaki başarısızlıkları izliyor ve uyarıda bulunuyor. O zaman il müdürlüklerimiz, okul müdürlüklerimiz, rehber öğretmenlerimiz farklı mekanizmalarla aileyle buluşuyor, sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Diğer bakanlıkları ilgilendiren bir sorun olursa da çözmeye çalışıyor. Takip sistemi de kayıtta olması gerektiği halde kayıt dışında olan öğrencileri tek tek bulup onu sisteme entegre etme sürecini içeriyor."

ÖZEL OKUL MU DEVLET OKULU MU?

Eğitim sistemi ile ilgili bir grup tarafından negatif algı oluşturulduğunu söyleyen Özer,  şöyle devam etti."Mesela özel okullar için de 'Özel okullar devlet okullarından daha iyi.' denir, hayır değil. Devlet okulları, özel okullardan çok iyi. Tabii ki geleneği olan özel okullar var. Okul imkanlarıyla ilgili değil, networküyle birlikte geçmiş gelenekle birlikte bunlar ayrı ayrı şeyler."

29-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş