Arama sonuçları

'Sorular çok kolay' diye eleştirilen sınavı geçemeyen öğretmen oldu mu?

'Sorular çok kolay' diye eleştirilen sınavı geçemeyen öğretmen oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kaç öğretmenin başöğretmen ve uzman öğretmen olduğu da açıklanmış oldu.

19 Kasım Pazar günü düzenlenen sınavın sonuçları 12 Aralık'ta açıklanacaktı. Ancak  Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarını bugün açıkladı. 100 sorunun yöneltiği sınavın ardından öğretmenler sınav sorularının "çok kolay" olmasını eleştirmişti. Sınavda başarılı olan öğretmenler, uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarını almaya hak kazandı.

595 bin 598 öğretmenin başvurduğu bu sınavı geçen ya da geçemeyenlerin sayısı belli mi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAYILARI AÇIKLADI

Bu sayıları da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenleri kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre sınava 432 bin 672’si girdi.

İşte Erdoğan’ın sayılarla ilgili açıklamaları:

“Sınavdan muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenin uzman öğretmen, 66 bin 679 uzman öğretmen başöğretmen olma hakkı kazandı. Lisansüstü eğitim yapmış olan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutulmuştur. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf olmuşlardı. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara prim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarıdan ötürü uzman öğretmenlerimiz ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.”

10 BİNDEN FAZLA ÖĞRETMEN SINAVI GEÇEMEDİ

Erdoğan’ın sınava giren ve sınavda başarılı olan öğretmen sayılarıyla ilgili verdiği bilgiler dikkate alındığında “çok kolay” denilen bu sınavda 10 bin 304 öğretmen sınavda başarılı olamadığı için uzman öğretmen unvanı alamadı. Başöğretmenlik için ise 1645 öğretmen sınavda başarılı olamadı.

YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRSEYDİ?

Sınav sonuçları 70 üzerinden değerlendirildi ve yanlış cevaplar doğruları götürmedi. Yani 100 sorudan 70’ini yaptıkları takdirde bu unvanları alacaklardı. Eğer yanlış cevaplar doğruları götürseydi acaba bu sayı kaç olacaktı? Çünkü öğrencilerin girdiği üniversite sınavında 4 yanlış, lise sınavlarında ise 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

 

24-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş