Arama sonuçları

Sözlü sınavla atanan 1709 şube müdürü atamasına iptal

Sözlü sınavla atanan 1709 şube müdürü atamasına iptal

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mahkeme kararlarına rağmen sözlü sınavla atanan 1709 şube müdürü atamasını iptal etmedi ve müdürler de görevlerine devam etti. Türk Eğitim Sen bu yargı kararının uygulanması için bakanlığa yazılı başvuruda bulunmasına rağmen yanıt alamadı. Müdürler de 2014 yılından bu yana görevlerine devam etti.

Türk Eğitim Sen bunun üzerine tekrar yargıya gitti.

1709 MÜDÜR KOLTUKTAN KALKACAK

Ankara 6. İdare Mahkemesi, 1709 şube müdürü atamasının yürütmesini durdurdu. Türk Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan bu kararı şöyle yorumladı:

“Sendikamız yıllardır 1709 şube müdürü ataması ile ilgili yoğun bir mücadele sürdürmektedir. Yazılı puanı es geçerek sadece sözlü sınav puanı dikkate alınarak yapılan atamalar hak gaspıdır, hukuka aykırıdır, etik değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kul hakkı yiyen tavrının yanı sıra mahkeme kararlarını ısrarla uygulamayan tavrı da ‘güvenirliliğine’ gölge düşürmektedir. Emek ve alın teri dökerek yazılı sınavdan yüksek puan almasına rağmen sadece ‘birilerinin adamı’ ya da ‘yandaşı’, ‘candaşı’ olmadığı için şube müdürü yapılmayanların vebali bu ahlak dışı uygulamayı yapanların üzerindedir. Bu noktada MEB’den beklentimiz, inadından vazgeçmesi, yargı kararı uyarınca 1709 şube müdürünün atamasını iptal etmesi ve yargı kararları doğrultusunda yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasını almak sureti ile yeniden değerlendirme yapmasıdır. Bilinmelidir ki; yargı kararı uygulanmadığı takdirde Türk Eğitim-Sen olarak her türlü yasal başvuruda bulunacağız. Tek bir kişinin hakkının yenmesine dahi tahammülümüz yoktur.”

Söz konusu müdürler sözlü sınav puanı esas alınarak atanmıştı.

 

17-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş