Arama sonuçları

Staj başvuruları için son tarih 18 Ocak

Staj başvuruları için son tarih 18 Ocak

Kariyerine iyi bir başlangıç yapmak isteyen gençlerin mutlaka staj yapması gerekiyor. Ancak staj yapacak yer ayarlamak en az iş bulmak kadar zor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, öyle ki bazı şirketler staj için ilana dahi çıkmıyor. Staj programı bulunan büyük şirketlerin çoğu da başvuruları genelde şubat-mart aylarında tamamlıyorlar. Kontenjanlar sınırlı olduğu için işverenler, başvurularda ince eleyip sık dokuyorlar.

STAJ PROGRAMI DÜZENLENİYOR

İşte gençlerin bu sorununu çözmek, kamu kurumları ve özel sektörde staj olanaklarından faydalanmalarını sağlamak için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) düzenleniyor. İşverenler ile staj arayanları buluşturan program için başvurular 18 Ocak 2023’e kadar devam ediyor. Not ortalaması önceliği bulunan staj programından bu yıl 150 bine yakın stajyer yararlanacak. Yaz stajları için öğrencilere asgari ücret seviyesinde maaş da verilecek program kapsamında staj süreleri 3 aya kadar uzatılabilecek.

NOT ORTALAMASINA BAKILIYOR

Staj programına, Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan, örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri, örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri başvurabiliyor. 

Ulusal Staj Programı kapsamında bakanlıklardan üniversitelere, hastanelerden belediyelere kamu kurumlarının yanı sıra enerji, otomotiv, teknoloji gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerden de ilanlar bulunuyor. Her öğrenciye uygun staj imkânının sunulduğu programda yer alan kurumlardan bazıları şöyle: Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Sağlık bakanlıkları; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana büyükşehir belediyeleri; ASELSAN, TÜBİTAK, TUSAŞ, YÖK, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Vestel, LC Waikiki, Doğuş Holding…

10-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş