Arama sonuçları

SUBÜ ile Etiyopya arasında işbirliği protokolü yapıldı

SUBÜ ile Etiyopya arasında işbirliği protokolü yapıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Etiyopya Harar Bölgesel Devlet Eğitim Bürosu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Harar Bölgesel Devlet Eğitim Bürosu Başkanı Muktar Salih protokole imza attı.

ETİYOPYA İLE DEĞİŞİM PROGRAMI

Protokol kapsamında, Etiyopya'daki öğretmenlerin Türkiye'de eğitimi, çevrimiçi kurslar, karşılıklı ziyaretler, lisans ve lisansüstü öğrenci çalışmaları ile öğrenci değişimi, ortak proje, yayınlar, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile ortak konferans ve akademik programlarda iş birliği gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sarıbıyık, üniversitelerinde 78 ülkeden 2 bin 800'ü aşkın uluslararası öğrencileri bulunduğunu belirterek, "Bizler eğitim alanında bu coğrafyadan gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Salih de eğitimcilerinin Türkiye'ye gelmesini, uzun ve kısa süreli eğitimler almasını önemsediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İş birlikleri geliştirerek köprüler kurmak bizlere çok şeyler katıyor. Öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek istiyoruz. Bu toplumumuzun kalitesini de değiştirecektir."

İmza törenine, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Karasu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Durmuşkaya ve Harar Bölge Devlet Denetçisi Genel Büro Başkanı Dr. Abdullahi Ahmed Wazir yer aldı.

 

01-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş