Arama sonuçları

Sudan Bahri Üniversitesi ile 6 Türk üniversitesi arasında işbirliği anlaşmaları

Sudan Bahri Üniversitesi ile 6 Türk üniversitesi arasında işbirliği anlaşmaları

Sudan'daki Bahri Üniversitesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Erzurum Atatürk Üniversitesi (ATAÜNİ), Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Bayburt Üniversitesi (BAYÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.

ÜNİVERSİTELER ANLAŞTI

Sudan'ın başkenti Hartum'daki imza törenine, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Bahri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hatim Rahmetullah, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Gökhan Bozbaş ve üniversite yetkililerinin yanı sıra, Türk üniversitelerinin tanıtımı için gezici eğitim fuarına katılmak üzere Sudan'da bulunan üniversite yöneticileri katıldı.

Anlaşmalar, bilimsel işbirliklerini geliştirmeyi, lisans ve lisansüstü öğrenciler ve akademisyen değişimlerini başlatmayı, ortak bilimsel proje faaliyetlerini yürütmeyi ve akademik yayınlar oluşturmayı amaçlarken Sudanlı ve Türk üniversiteler, bilimsel işbirliği ve tecrübe paylaşımı konusunda mutabık kaldı.

"TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SUDANLI ÖĞRENCİ SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ"

Büyükelçi Çobanoğlu, "Türkiye'deki üniversitelerde okuyan Sudanlı öğrenci sayısı 4 bini geçmiş durumda. Bu bir rekor teşkil ediyor" dedi.

Bahri Üniversitesi Rektörü Rahmetullah da "Türkiye ile akademik işbirliklerine çok önem veriyoruz. Yaptığımız anlaşmaları aktif kılmak ve sürdürmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Eğitim Müşaviri Bozbaş ise, şöyle dedi: "Bahri Üniversitesi, Türkiye'den Sudan'a Eğitim Fuarı için gelen üniversiteler ile bilimsel işbirliklerini geliştirmek, lisans ve lisansüstü öğrenciler ve akademisyen değişimlerini başlatmak, ortak bilimsel proje faaliyetlerini yürütmek ve akademik yayınlar oluşturmak amacıyla bilimsel işbirliği ve tecrübe paylaşımı için karşılıklı anlaşmalar imzaladı."

10 Mart'a kadar sürecek Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği bünyesinde Hartum Eğitim Müşavirliği'nin Sudanlı paydaşlarıyla organize ettiği gezici fuar kapsamında, onlarca lisenin yanı sıra bazı üniversitelerde Türkiye'deki yükseköğretime kabul şartları ve eğitim fırsatlarıyla ilgili sunumlar yapılacak, Sudanlı öğrenciler, merak ettikleri soruların yanıtlarını üniversite yöneticilerinden öğrenebilecek.

08-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş