Arama sonuçları

Şûra kararları MEB’in takibinde

Şûra kararları MEB’in takibinde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şûra’da alınan kararların takipçisi olacaklarını açıklamıştı. Dün, MEB, Şûra’da alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ilk raporu yayımladı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) 20. Millî Eğitim Şûrası’nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ilk rapor yayımlandı. Raporun sonuçları, son altı ayda atılan adımların tavsiye kararları ile büyük bir uyum gösterdiğini ortaya koyarken 57 farklı tavsiye kararına dair Bakanlığın en az bir somut adım attığını gösterdi. Rapor, “meb.gov.tr” adresinde erişime açıldı.

MEB, Şûra’yı, 7 yılın ardından 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında toplamıştı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Şûra, üç gün sürmüştü. Öğrenci, öğretmen, eğitim yöneticileri, veliler, eğitim araştırmacıları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler gibi farklı paydaşlarla gerçekleştirilen Şûra, eğitim politikaları açısından önemli çıktılar sağlamıştı.

Şûra hazırlıkları sürerken MEB farklı paydaşlardan 32 bin 643 görüş toplamıştı. Bu görüşler uzmanlar tarafından incelendi ve MEB’in Şûra için belirlediği “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” temaları ile uyumları gözetilerek son hâle getirildi. Şûra’ya katılım gösteren 600’den fazla davetlinin kanaatleri doğrultusunda toplanan bu görüşler olgunlaştırıldı. Şûra’nın son günü Millİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlık ettiği Genel Kurul’a getirilen 124 maddenin 107’si oy birliği, 17’si ise oy çokluğu ile kabul edildi. Genel Kurul’da önerilen 4 önerinin ise 2’si oy çokluğu, 2’si oy birliğiyle kabul edildi. Böylece büyük bir çoğunluğu oy birliğiyle kabul edilen 128 tavsiye karar alındı.

RAPORLAR DEVAM EDECEK

Raporla ilgili bir değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi: “Bilindiği gibi Şûra Genel Kurulu’nda kabul edilen kararlar, Bakanlık açısından tavsiye niteliği taşıyor. 20. Millî Eğitim Şûrası, kararların çok büyük oranda oy birliği ile alındığı bir toplantı oldu ve katılımcıların birçok maddede görüş birliğine sahip olması alınan kararların önemini artırdı. Bakanlık olarak zaten öncelikli eğitim politikalarımız olarak belirlediğimiz alanlarda alınan Şûra kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim için oldukça önemli. Bu nedenle Şûra’da da belirli aralıklarla attığımız adımlarla Şûra kararları arasındaki uyum derecesini gösteren raporlar hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmiştim. Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün yerine getirildiğinin ilk somut göstergesidir.”          

07-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş