Arama sonuçları

Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi kurulacak

Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi kurulacak

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile İbn Haldun Üniversitesi arasında "İstanbul Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi" Çerçeve Protokolü imzalandı. Buna göre üniversitenin uhdesinde kurulacak "İstanbul Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi"nin yapısı, çalışma prensipleri ve söz konusu merkez ile ilgili olarak tarafların hak ve yükümlülüklerini belirlemek üzere çerçeve protokolü imzalandı.

İmza töreni, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ile İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. 

Ulusal ve uluslararası boyutta ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmek amacıyla lisansüstü seviyede programlar açmayı planlayan merkez, bu programların içeriğini ve kapsamını belirleyecek, ulusal ve uluslararası boyutlarda seminer, toplantı, çalıştay, konferans, eğitimlerdüzenleyecek, ulusal ve uluslararası boyutta proje hazırlayacak, bu alanlarda açılan proje çağrılarına cevap verebilecek nitelikte ortak çalışmalar ve iş birliğinde bulunacak.

KATKISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, "Protokol kapsamında kurulacak olan Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi, yapısı itibarıyla dünyada sayılı örneklerden birisi olacak" vurgusunu yaptı.

Aşan, merkezin, İstanbul Finans Merkezi Projesi ile katılım finans alanında küresel bir merkez olmayı hedefleyen Türkiye için önemli katkılar sağlayacağını öngördüğünü belirtti.

Aşan, üniversite ile imzalanan protokol kapsamında kurulacak merkez ile katılım finansın, sürdürülebilirlik alanında katkısını artırmayı hedeflediklerini aktardı.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Arkan da merkezin, dünyada yaşanan ekonomik sorunların çözümünde önemli bir rol oynayacağına vurgu yaptı.

25-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş