Arama sonuçları

Suriyeli öğrenciler savaşın acısını resim yaparak unutuyor

Suriyeli öğrenciler savaşın acısını resim yaparak unutuyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Suriyeli öğrenciler, okul koridorlarına yaptıkları resimlerle savaşın acısını unutmaya çalışıyor. 

İslahiye ilçesindeki Pınarbaşı İlk ve Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Ayşegül Gemli, bir yıl önce 4 katlı okulun koridorları ve diğer görselliği bulunan alanlara  resimler çizmek amacıyla okul yönetimiyle Minik Ressamlar Projesi'ni hayata geçirdi.

MİNİK RESSAMLAR PROJESİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasıyla okullar geçici olarak yüz yüze eğitime ara verilince 9'u Suriyeli 15 öğrenciyle başlanan projeye ara verildi.

Projeye kaldığı yerden devam ettiklerini belirten Ayşegül öğretmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında resim çizimlerine ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye'ye yerleşen Suriyeli öğrencilerin devam ettiklerini söyledi.

"RESİM ÇİZEREK MUTLU OLUYORLAR"

Gemli, okulda yapılan çizimlerin öğrenciler için okula gelirken daha istekli olmaları anlamını taşımasının yanı sıra eğitici, öğretici ve eğlenceli olduğunu ifade etti. Gemli, şöyle dedi: "Suriyeli öğrencilerimiz resim çizerken çok mutlu oluyor. Resimleri çizerken de daha önce ülkelerinde yaşadıkları savaşın etkilerinden kurtuluyorlar. Proje kapsamında yaptığımız boyama çalışmaları bu konuda bayağı bir katkı sağladı."

Okulda yaptıkları çalışmalardan mutlu olduklarını belirten 8. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Silo ise Türkiye'ye 8 yaşında Hama kentinden geldiğini söyledi.

Silo,Türkiye'ye teşekkür ederek, okulda görsel sanatlar öğretmenleri Ayşegül Gemli ile okulun dört katındaki koridorlarda eğitici öğretici resimler yaptıklarını anlattı.

31-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş