Arama sonuçları

Tarih mezunu 100 kişiden yalnızca ikisi atanıyor

Tarih mezunu 100 kişiden yalnızca ikisi atanıyor

Tarih mezunu 100 kişiden yalnızca ikisi atanıyor. Her yıl üniversitelerin tarih bölümlerinden binlerce kişi mezun olmasına ragmen bu bölüme atamalarda düşük seviyede kontenjan ayrılması Meclis gündemine taşındı.

BirGün'ün haberine göre, konuya ilişkin araştırma önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarih bölümünden mezun olan gençlerin KPSS sınavında yaşadığı kontenjan mağduriyetine dikkat çekti.

TARİH MEZUNU 100 KİŞİDEN YALNIZCA İKİSİ ATANIYOR

KPSS’ye giren her 100 tarih bölümü mezunundan sadece 2’sinin atandığını vurgulayan Gürer, mezun olup ataması yapılmayanların sayısının her yıl katlanarak arttığını söyledi.

Önergede, her yıl KPSS’ye giren 20-25 bin tarih bölümü mezunundan 200-300 kişinin istihdam edildiğinin altı çizildi. Bazı bölümlerin bir atamada aldığı kontenjan sayısının tarih bölümü mezunları için 10 yıllık atamadan bile çok olduğunu dile getiren Gürer, son 10 yılda tarih branşına toplam 4 bin 556 kontenjan verildiğini belirtti.

Yeni ortaöğretim programına göre tarih dersinin ‘Sosyal ve Beşeri Bilimler Grubu’ başlığı altında seçmeli ders olarak yapılandırılmasının planlandığı ifade edilen önergede, şöyle denildi: “Bakan Ziya Selçuk tarih dersinin zorunlu olduğunu belirtse de yayınlanan kılavuzda 9, 10 ve 11. Sınıflarda zorunlu tarih dersleri seçmeli olarak gözükmektedir.”

28-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş