Arama sonuçları

Taşımalı eğitimde ‘kontak kapatma’ olur mu

Taşımalı eğitimde ‘kontak kapatma’ olur mu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada taşımalı eğitim konusunda, "Kontak kapatmaları çocuklarımız için doğru değil. Onların sorunlarını bir şekilde çözme konusunda en azından iktidarı uyaralım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşımalı eğitim kapsamında 1 milyon 248 bin öğrenci bulunduğunu, bu sistemde minibüs sahiplerinin temmuz-ağustos döneminde ihaleye girdiklerini anlattı. Söz konusu dönemdeki girdi fiyatlarının bugün arttığını aktaran Kılıçdaroğlu, öğrenci başına 147 lira olan maliyetin 259 liraya çıktığını belirtti. Söz konusu kesimin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden bu konuyu TBMM'de gündeme getirmesini istedi.

Taşımalı eğitim yapanların "Zarar ediyoruz. Gerekirse kontak kapatacağız." dediklerini de aktaran Kılıçdaroğlu, "Kontak kapatmaları çocuklarımız için doğru değil. Onların sorunlarını bir şekilde çözme konusunda en azından iktidarı uyaralım. Eğer uykularından uyanırlarsa" dedi.

18-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş