Arama sonuçları

Tatil kararından sonra otobüs ve uçak firmalarının internet siteleri çöktü

 Tatil kararından sonra otobüs ve uçak firmalarının internet siteleri çöktü

Tatil kararından sonra otobüs ve uçak firmalarının internet siteleri çöktü. Koronavirüs ile ilgili alınan kararlar kapsamında üniversitelere 3 hafta tatil kararının ardından otobüs firmaları ile havayolu şirketlerinin internet siteleri çöktü. Milyonlarca üniversiteli ve yatılı okuyan öğrenciler ailesinin yanına dönmek için harekete geçti.

TATİL KARARINDAN SONRA OTOBÜS VE UÇAK FİRMELERİNİN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Ancak tatil kararının açıklanmasından itibaren öğrenciler bilet alma yarışına girince ulaşım firmalarının internet siteleri de çökmüş oldu. Bilet alabilen öğrenciler kendilerini şanslı saydı.

180 MİLYON ULUSLARARASI ÖĞRENCİ NE OLACAK?

Bu arada yükseköğretim kurumlarında okuyan ve sayıları 180 bini bulan uluslararası öğrencilerin nasıl davranacağı da merak konusu. Bu öğrenciler ülkelerine gittiklerinde dönüşte 14 gün karantinada kalmaları gerekecek. Yükseköğretim kurumlarının uluslararası öğrencilere ilişkin nasıl bir çözüm bulacağı da merak ediliyor.

 

4.5 SAAT TOPLANTI SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren  koronavirüs ile ilgili toplantıda alınacak önlemler konuşuldu. Toplantıdan 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 7.5 milyon üniversiteliyi ilgilendiren karar çıktı. Buna göre okullarda 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak ara tatil, öne çekildi. Bu tatil 16-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bunun ardından ise öğrenciler okula devam etmeyecek. Bir hafta daha evlerinde olacak. Eğitim ise uzaktan online olarak yapılacak.

İşte toplantıdan çıkan kararlar:

KARAR ÇIKTI: 16 MART'TAN İTİBAREN OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER TATİL

İlk orta ve liseler 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil öne alındı. 23 Mart’tan itibaren de uzaktan eğitim olacak. Bu süre de bir hafta olacak. Bu süre içinde EBA ve televizyon üzerinden öğrencilere eğitim verilecek.

Üniversiteler ise 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edilecek. Yükseköğretim kurumlarında nasıl bir eğitim süreci olacağına üniversiteler ile YÖK ortaklaşa karar verecek.

Özel öğretim kurslarının da bu belirlenen tarihlere göre kendilerine takvim oluşturulmalı.

Kreş ve okul öncesi eğitim kurumları ile ilgili karar alınmadı. Bu konuda inisiyatif velilere bağlı.

ÖĞRETMEN VE AKADEMİSYENLER NE OLACAK?

1 milyonun üzerindeki öğretmenin bu sürede ne olacağına ilişkin bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Üniversiteler ise akademisyenlerle ilgili YÖK ile birlikte karar verecek.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu akşam 20.30'da alınan önlemler ile ile uzaktan eğitim konusunda bilgi verecek.

 

 

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş