Arama sonuçları

Tatilde telafi eğitimi de ödev de yok

Tatilde telafi eğitimi de ödev de yok

Tatilde telafi eğitimi de ödev de yok. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni müfredatın askıya çıkarılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yılmaz kar tatili nedeniyle öğrencilerin telafi eğitimine sömestr tatilinde alınmayacaklarını açıkladı. Yılmaz, "Yarıyıl tatilinde telafi eğitimi koymuyoruz. Tatil tatildir. Şubat'tan sonra okul süreci başlayacak. Öğretmenler o ders saatleri içerisinde o günlerde kayıpları telafi edecekler" dedi. Yılmaz askıya çıkarılan yeni müfredatın önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacağını ancak bundan TEOG ile üniversite sınavları YGS ve LYS'lere giren öğrencilerin etkilenmeyeceğini söyledi. 

SÖMESTR TATİLİNDE ÖĞRENCİLERE ÖDEV OLMAYACAK
Yılmaz sömestr tatilinde de öğrencilere ödev verilmemesini istediklerini, öğrencilerin sinemaya gitmelerini, kitap okumalarını ve kendilerini geliştirecek şekilde etkinliklere katılmalarını söyledi. Ayrıca Yılmaz, illere yolladığı yazıda da sömestir tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaya teşvik edilmesini istedi.

21'İNCİ YÜZYILIN BECERİLERİNE YÖNELİK
Bakan Yılmaz, illere gönderdiği genelgede, nitelikli bir eğitimin toplumun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması amacıyla öğrencileri sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmenin bakanlığın öncelikli hedeflerinden olduğunu ifade etti. Bu nedenle 21. yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, problemlere doğru ve etkili çözümler üretebilen bireyler olmaları yönünde öğrenciler için yapılacak her türlü faaliyetin ayrı bir önem arz ettiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlardaki eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle köprü kurarak bir bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğrencilere desteği ile mümkün kılınacaktır. Bu bağlamda, kazanımların ders dışı eğitim öğretim faaliyetleri, ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere kazandırılması ayrı bir önem taşımaktadır. Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede, kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır." Bakan Yılmaz, karnelerin bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunun öğrencilere ve velilere anlatılmasının önemine de dikkat çekti.

TEOG VE YGS, LYS ETKİLENMEYECEK

Yılmaz, askıya çıkardıkları yeni müfredatın kademeli olarak yaşama geçirileceğini belirterek TEOG ya da üniversite sınavlarına giren öğrencilerin bundan etkilenmeyeceklerini söyledi. Yılmaz, şöyle dedi: "Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 2017-2018 öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır."

PİLOT İLLERDE YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM: 5'inci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim 2017-2018 öğretim yılında pilot illerde başlayacak. Yalnızca İngilizce değil, diğer yabancı dillerde de eğitim söz konusu.

13-01-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş