Arama sonuçları

TBMM Başkanı Şentop: 20 yılda üniversite sayısını artırdık

TBMM Başkanı Şentop: 20 yılda üniversite sayısını artırdık

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kastamonu Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreninde konuştu. Üniversitelerin Türkiye'de kuruldukları, geliştikleri tarihten bu yana çok önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Şentop, özellikle son 20 yılda üniversite sayısında ciddi artış olduğuna işaret etti.

Şentop, "Şu an itibarıyla kamu üniversitesi olarak 131 üniversitemiz, vakıf üniversitemiz olarak da 78 üniversite var. Toplam 209 üniversite var. Her ilimizde en az bir üniversite bulunuyor" diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE NE DEDİ?

Üniversitelerin açıldığı zamanlarda akademisyen ve fiziki eksiklikler nedeni ile "Üniversite açmak doğru mudur?" diye tartışmalar olduğunu anlatan Şentop, şöyle dedi: "Nihayetinde 2006'da açılan Kastamonu Üniversitemiz bugün geldiğimiz noktada 29 bine yakın öğrenci ile faaliyet gösteriyor. Kendi akademisyenini yetiştirmiş durumda. Bir yerde üniversiteyle ilgili bu adımları atmak gerekiyordu. Her şehirde bir üniversite olması ve üniversiteler arası kalite yarışının devam etmesi gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

27-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş