Arama sonuçları

TDP Genel Başkanı Sarıgül: Öğretmenlik Meslek Kanunu son derece eksik ve yetersizdir

TDP Genel Başkanı Sarıgül: Öğretmenlik Meslek Kanunu son derece eksik ve yetersizdir

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeyen, eğitime hiçbir katkısı olmayan Öğretmenlik Meslek Kanunu maalesef çıktı. Bu kanun son derece eksik ve yetersizdir" dedi.

Sarıgül, partisinin Genel Merkez binasındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Sağlıkçılar ve öğretmenlere özlük haklarıyla ilgili verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeyen, eğitime hiçbir katkısı olmayan Öğretmenlik Meslek Kanunu maalesef çıktı. Bu kanun son derece eksik ve yetersizdir. Öğretmenlerimiz arasında ayrıştırmayı gündeme getirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıgül, 2 bin 927 engelli ataması yapılacağına işaret ederek, bu rakamın ihtiyaçları ve beklentiyi karşılamayacağını, en az 10 bin engelli ataması yapılması gerektiğini kaydetti.

"EĞİTİM KURUMLARINA ÖZEL BİR TARİFE UYGULANMASI ŞARTTIR"

Esnafın ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, kur artışları, hayat pahalılığı yüzünden iş yapamadığını belirten Sarıgül, esnafa destek verilmesini gerektiğini kaydetti.

Sarıgül şöyle konuştu:

"Yüzde 400'e kadar çıkan elektrik ve doğal gaz zamlarının derhal geri alınması lazım. Elektrik ve doğal gaz zamları geri alınmadığı takdirde sanayimiz duracak, esnafımız perişan olacak. Evdeki yurttaşlarımız artık elektriğini, kombisini açamıyor. Ayrıca esnafımıza, eğitim kurumlarına özel bir tarife uygulanması şarttır. Bu zamlarla piyasayı ayakta tutmak mümkün değildir."

07-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş