Arama sonuçları

TDP Genel Başkanı Sarıgül: Öncelik eğitimde fırsat eşitliği

TDP Genel Başkanı Sarıgül: Öncelik eğitimde fırsat eşitliği

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti olarak önceliklerinin eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Sarıgül, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündemlerindeki ilk konunun EYT'liler olduğunu belirten Sarıgül, "EYT’liler, staj başlangıcının sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini istiyor. Bu kadar yıl beklediler, EYT’lilere haklarının eksiksiz verilmesi lazım" dedi.

FARKLI STATÜDE ÇALIŞIYORLAR

Öğretmenevi, orduevi, hakimevi ve polisevi gibi kurumlarda istihdam edilenlerin sözleşmeli olarak çalıştığını belirten Sarıgül, "Aynı yerde farklı statüde çalışanlar var, aynı işi yapıp daha az maaş alanlar var. Devlet haksızlık yapmaz, ayrım yapmaz. Kamu sosyal tesislerinde çalışanlara kadro verilmesi lazım" şeklinde konuştu.Sarıgül, parti olarak Türkiye’nin bir numaralı meselesinin eğitim olduğunu düşündüklerini söyledi. Sarıgül, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceğini teminat altına almanın birinci şartı nitelikli eğitimdir. Nitelikli eğitimdemek, iyi bir ekonomi demektir, demokrasiye sahip çıkmak demektir, liyakat ve adalet demektir, sporda, sanatta ileri gitmek demektir, hayvanları ve çevreyi korumak demektir, kadına şiddeti önlemek demektir. Bizim birinci önceliğimiz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olacak."

28-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş