Tekin’den öğretmenlere: 'Haksızlık yapıldı' diyen suç duyurusunda bulunsun
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında yapılan mülakatlarla ilgili olarak haksızlık yapıldığını düşünenlerin itiraz ederek, suç duyurusunda bulunmalarını önerdi. Katıldığı televizyon programında eğitimle ilgili açıklamalar yapan Tekin’e öğretmen atamaları ve mülakatlarla ilgili sorular da yöneltildi.
Tekin, öğretmen atamalarıyla istihdam sürecinin Millî Eğitim Akademisi üzerinden yürüyeceğini hatırlatarak, mülakatın bittiğini, bu yıl son mülakatların yapıldığını aktardı.
HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNEN
Mülakatlarla ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Tekin şöyle dedi: “Sınav esnasında sesli ve görüntülü kayıt alındığını söylüyoruz. Kamera kaydı var. Bu kadar güvenlik tedbirini aldık. 'Bana haksızlık yapıldı.' diyen bir adayımız direkt suç duyurusunda bulunsun, itiraz etsin. Kamera kayıtlarını izleyelim. Adaletsizlikle karşı karşıya kaldığını düşünen arkadaşımız varsa onun hakkının en birinci savunucusu olacağımı taahhüt ediyorum.”
15-09-2025


