Arama sonuçları

TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması başvuruları devam ediyor

TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması başvuruları devam ediyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T3 Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştirilen Tarım Teknolojileri Yarışması başvuruları devam ediyor.

TEKNOFEST açıklamasına göre, katılımcıların teknolojiyi kullanarak tarım ve hayvancılıktaki problemlere yönelik yenilikçi çözümler oluşturmasını amaçlayan yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabiliyor.

GENÇLERİN ÖNERİLERİ ALINACAK

TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması'nda gençlerden tarım ve hayvancılık ile ilgili teknolojik çözüm önerilerinin yanı sıra bilişim, mekanik, elektrik-elektronik, yazılım tabanlı projeler geliştirmeleri de bekleniyor. Ayrıca, tarım teknolojilerindeki gelişmelerle tarım ekosistemini güçlendirmeyi amaçlayan yarışmada akıllı tarım uygulamaları başta olmak üzere bitki sağlığını koruma, bitki besleme, ekim-dikim, toprak analizi ve hasat-harman teknolojileri gibi alanlardaki projeler de değerlendirmeye alınıyor.

Projelerin "ön değerlendirme", "detay raporu" ve "yarışma puanlaması" olmak üzere 3 farklı aşamada değerlendirileceği yarışmada lise kategorisinde dereceye giren birinciler 30 bin TL, ikinciler 20 bin TL ve üçüncüler 10 bin TL ödül kazanırken, üniversite ve üzeri seviyede dereceye giren birinciler 40 bin TL, ikinciler 30 bin TL ve üçüncüler 20 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.

TEKNOFEST 2023'ün teknoloji yarışmalarına ve Tarım Teknolojileri Yarışması'na başvurular 30 Kasım'da sona erecek.

22-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş