Arama sonuçları

Teknoloji bağımlılığı koronavirüsten tehlikeli

Teknoloji bağımlılığı koronavirüsten tehlikeli

Teknoloji bağımlılığı koronavirüsten tehlikeli. 30 Nisan'a kadar evde kalıp uzaktan eğitim alacak olan çocuklar bilgisayar, tablet ve cep telefonuyla daha uzun zaman geçirmeye başlayabilir. Sabah'tan Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, uzmanlar teknoloji bağımlığının koronavirüsten çok daha tehlikeli olduğunu vurguluyor. Mektebim Koleji Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi, çocukları teknolojinin olumsuz etkilerinden korumak için yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KORONAVİRÜSTEN TEHLİKELİ

  • Çocukların örnek aldığı birincil bireyler ebeveynleridir. Çocuğunuza istenilen davranışları kazandırmak için siz ebeveynler rol model olmalısınız. Örneğin, çocuğunuzun telefon başında uzun saatler geçirmesini istemiyorsanız sizler de telefonu bir kenara bırakabilmelisiniz.
  • Yüz yüze eğitime ara verilen bu zaman dilimlerinde ebeveynlerin en çok zorlandığı noktaların başında serbest ekran saatleri geliyor. Çocukların ve gençlerin gün içerisinde ekran önünde geçirdiği ekran zamanı gelişimsel dönemlerine uygun olarak 1 ila 2 saatte sınırlandırmalıdır
  • Televizyonu "sadece film" izleyebileceğiniz bir teknolojik araç haline getirin. Zaman zaman çocuklar televizyonda gelişimsel dönemlerine uygun olmayan içeriklere maruz kalmaktadırlar.
  • Gün içerisinde kendinize teknolojik aletlerin olmadığı zaman dilimleri belirleyin. Her gün için en az 1 saatlik bir zaman dilimi belirleyin ve bu süre içerisinde tüm ev halkı olarak teknolojik aletleri hayatınızdan çıkarın.

KURAL POSTERİ HAZIRLAYIN

  • Özellikle küçük yaş çocuklar kuralları zaman zaman unutabildiğinden kuralları somutlaştırmalısınız. Çocuğunuzun görebileceği bir yere yazılarla ve görsellerle donatılmış bir "kurallar posteri" hazırlayabilirsiniz. Eğer çocuğunuz daha büyük bir yaş grubundaysa "kurallar sözleşmesi" hazırlayıp karşılıklı imza atabilirsiniz.
  • Çocuklarınızla birlikte filmi çıkmış bir kitabı okuyabilir ve sonra filmini izleyebilirsiniz. Daha sonra kitabı ve filmi arasındaki sevdiği veya sevmediği noktalara dair sohbet edin.
  • Teknolojiyi sınırlandırabilmek için yerini doldurabilmek gerekir. Çocuklarınızın oyun kurmaları için alan ve zamanlar yaratın. Unutmayın, oyun çocuğun en gerçek uğraşıdır.

01-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş