Arama sonuçları

Tekstil sektörünün aranan elemanları olarak yetişiyor

Tekstil sektörünün aranan elemanları olarak yetişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl Ar-Ge merkezi seçilen Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 300 öğrenciyi sektörde geleceğe hazırlıyor.

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2007'den itibaren tekstil endüstrisi ve endüstriyel otomasyon alanında öğrenciler yetiştiriyor.

SALGINDA ÜRETİM YAPTILAR

Öğrenciler, salgın sürecinde N-95 maske makinesi, antiviral antibakteriyel su ve kir itici özellikli önlük, maske ve iplik üretimiyle hem Kovid-19'la mücadeleye katkı sundu hem de bilgi ve becerilerini geliştirdi.

Maske ve iplik yapımına devam eden öğrenciler, Tekirdağ'ın yanı sıra çevre illerden gelen talepleri de karşılıyor.

"ÖĞRENCİLERİMİZ SEKTÖRDE ARANAN ELEMAN HALİNE GELİYOR"

Okulun müdürü Murat Kıroğlu, AA muhabirine, tekstil endüstrisi ve endüstriyel otomasyon alanında başarılı öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Okulun "fabrika gibi" çalıştığını ifade eden Kıroğlu, şöyle dedi: "Pandemi döneminde maske ihtiyacını karşılamak için N-95 maske makinesi yaptık. Daha sonra cerrahi maske ve N-95 maske ürettik. Hem kendi ilimize hem de çevre illere maske üretip gönderdik. Bu çalışmaları öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yürüttü. 50 Ar-Ge okulu içerisinde tek tekstil okuluyuz. Ar-Ge merkezi olarak projeler yapmaya başladık. İlimizdeki 10 bin öğretmene 'antiviral antibakteriyel su ve kir itici önlük' yaptık. İkinci proje olarak iletken iplikle ilgili çalışmamızı Bakanlığımıza bildirdik. Ödeneğimiz geldi ve çalışmalarımıza başladık. İpliklerimizi kendimiz üretiyoruz ve kendimiz dokuyoruz. Geçen yıl okul olarak 2 milyon 390 bin lira ciro elde ettik. Bunu çevre illere yaptığımız N-95 maske makinesi ve çevre illere yaptığımız maskelerden elde ettik. Maske üretimimiz devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar da 10 milyon maske üreteceğiz."

Kıroğlu, okuldan mezun olan ve sektörde çalışmak isteyen öğrencilerin çoğunluğunun iş bulduğunu dile getirdi.

"İŞ ÖĞRENEREK GELECEĞİMİ GARANTİ ALTINA ALIYORUM"

11. sınıf öğrencisi Dicle Polat da okulun mesleki anlamda kendisine çok şey kattığını ifade etti. Öğrencilerden Lara Yüksel ise birçok liseye göre avantajlı olduklarını, okulda aldıkları eğitimle sektörde daha kolay iş bulabileceklerini ifade etti.

12-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş