Arama sonuçları

Telafi eğitimi nasıl yapılacak? Öğretmen ve öğrenciler için zorunlu mu?

Telafi eğitimi nasıl yapılacak? Öğretmen ve öğrenciler için zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un telafi uygulaması için hazır olduklarını ve haziran ayında çalışmalara başlanacağını açıklamasından sonra telafi eğitiminin ne nasıl olacağı tartışılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Ömer İnan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada telafi uygulamasının yaz aylarında olacağını dile getirdi. Açıklamadan öğretmenlerin telafi eğitimine katılımının gönüllü olacağı ve ders saati üzerinden görev alabilecekleri ifade edildi.

YAZ DÖNEMİNİ KAPSAYACAK, GÖNÜLLÜLÜK ESAS

İnan’ın paylaşımı şöyle: “Telafi programımızın "yaz dönemi" kapsamında, isteyen öğretmen ve öğrencilerimize, ikamet veya tatil adreslerinde; sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler için imkânlar oluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabileceklerdir.”

Bu arada Bakan Selçuk daha önce yaptığı açıklamada telafi eğitiminin öğrencilerin 2 Temmuz’da karnelerini aldıktan sonra başlayacağını ve bu eğitime öğrencilerin katılımının zorunlu olmadığını, gönüllü bir uygulama olacağını dile getirmişti.

28-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş