Arama sonuçları

Telafi eğitimleri ne zaman yapılacak? MEB ne planlıyor?

Telafi eğitimleri ne zaman yapılacak? MEB ne planlıyor?

Telafi eğitimleri ne zaman yapacak? MEB ne planlıyor? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimlerinin temmuz ve ağustos aylarında olmayacağını söyledi. Selçuk, "Mayıs ve haziran üzerinde, eylül ve ekim üzerinde yoğun bir planlamamız, çalışmamız var" dedi.

Bakan Selçuk katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yaptı.

TELAFİ EĞİTİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? MEB NE PLANLIYOR?

Okulların 30 Nisan'da açılıp açılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Selçuk, bunun MEB'in sonlandıracağı bir süreç olmadığını, virüsün seyrine bağlı olduğunu ve her türlü duruma hazır olduklarını vurguladı. Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyelerinin önemine işaret eden Selçuk, şöyle konuştu:

"Bu konuda ne olursa biz ne zaman ne yaparız konusunda hazırlıklarımız var. (Telafi eğitimleri) Temmuz ve ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz. Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız, daha baskın ama böyle bir kriz durumunda dünyanın yaptığı işler gibi biz de senaryo ve takvim neyi gösterirse ona göre düzenlememizi yapacağız. Yaz ayları için bir planlamamız açıkçası yok. (Eylül ve ekim) daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var ama temmuz ve ağustos ayı için çok fazla bir planlama üzerinde çalışmıyoruz."

TEMMUZ, AĞUSTOS'TA TELAFİ EĞİTİMİ YOK

Selçuk, bu konudaki sözlerine açıklık getirirken, telafi eğitimlerinin temmuz ve ağustos aylarında olmayacağını söyledi ve ekledi: ''Ama mayıs ve haziran üzerinde, eylül ve ekim üzerinde yoğun bir planlamamız, çalışmamız var. Bu çerçevede, Bilim Kurulu tavsiye ederse ve Türkiye'nin genel durumu müsait olursa elbette biz mayıs, haziran ayında okulu açarız."

Selçuk, mayıs ve haziranın devreden çıkması gibi bir şeyin şu an kesinlikle söz konusu olmadığını kaydetti. 

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Sınıf geçme üzerine bir soruya karşılık Bakan Selçuk, şunları dile getirdi:

"Diyelim ki ikinci dönem ders olmadı, dolayısıyla sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemden tabii ki söz konusu olmayacak. Telafi eğitimi hızlandırılmış ve biraz kısaltılmış biçimde yapılır. O süreçte sınıf geçmeye ilişkin bir işlem çok doğru olmayabilir. Bununla ilgili mevzuat altyapımızı da çalışıyoruz. Bu konu, bizim için net bir konu. Yani birinci dönemin konuları ve notları var, bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız."

LGS TARİHİ DEĞİŞİR Mİ?

Selçuk, soru üzerine, şu yanıtı verdi: "LGS kapsamındaki merkezi sınavın tarihinin değişmesi şu anda söz konusu değil. İstisnai bir durum oluşursa 7 Haziran'daki sınavı elbette erteleriz ama ertelemeyi sürekli konuşmak çok doğru değil,"

LGS'deki merkezi sınavın online değil yüz yüze olacağını belirten Selçuk, okulların kapasitesine ilişkin yeni bir modelleme yaptıklarını aktardı.

PICTES ÖĞRETMENLERİNE MÜJDE

AB ile ortak yürütülen proje kapsamında Suriyeli çocukların eğitiminde görev alan PICTES öğretmenlerine yönelik alınan kararı açıklayan Selçuk, şöyle dedi:

"Yaklaşık 4 bin PICTES öğretmenimiz, 1,5 aydır ücretlerinin ne olacağı konusunda bir haber bekliyordu. Onlar için de dün akşam itibarıyla resmi karar çıktı ve bu konuda da emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. PICTES öğretmenlerimize de bu müjdeyi vermiş olalım."

23-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş