Arama sonuçları

Telefone tek elle kullanmak eklem hastalıklarını tetikliyor

Telefone tek elle kullanmak eklem hastalıklarını tetikliyor

Telefonu tek elle kullanmak eklem hastalıklarını tetikliyor.Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. İlknur Can cep telefonunun iki elle tutması ya da bir yere sabitlemesi gerektiğini söyledi. Can, "Tek elle tutup baş parmakla kaydırma hareketi yapmak kronik ağrı, uyuşma, sinir sıkışması gibi birçok eklem hastalıklarının başlıca tetikleyicisidir" dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını süresinde cep telefonu, bilgisayar ve uzun süreli tablet kullanımları arttı. Doğru cep telefonu kullanımında izlenecek adımları sıralayan Can, şunları kaydetti:

TELEFONU TEK ELLE KULLANMAK EKLEM HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

"Akıllı telefonda konuşurken kulaklık kullanın. Parmaklarınızda uzun süre cep telefonu veya tablet gibi elektronik eşya tutmayın. Bir yere koyun veya dayayın. Kullanım süresini azaltın, uzun mesajlar yazmak yerine sesli mesaj gönderin. Cep telefonunuzu iki elle tutmalı veya bir yere koymalısınız. Tek elle tutup baş parmakla kaydırma hareketi yapmak bu sorunların başlıca tetikleyicisidir. Bilgisayar ve mause kullanırken dirseğinizin altına dirsek pedi koyun. Devamlı aynı parmak hareketlerini yapmak zorundaysanız her 20 dakikada 5 dakika parmaklarınızı dinlendirin."

02-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş