Arama sonuçları

Terör saldırısında hayatını kaybeden Arzu öğretmen görev yaptığı okulda anıldı

Terör saldırısında hayatını kaybeden Arzu öğretmen görev yaptığı okulda anıldı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında kızı Yağmur Uçar ile hayatını kaybeden Arzu Özsoy, sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Özel Tarih Koleji'nde anıldı.

Eğitim ve öğretimdeki ara tatilin ardından okullarda öğrenciler ders başı yaptı. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Arzu Özsoy'un görev yaptığı Eyüpsultan'daki Özel Tarih Koleji'nde ise hüzün vardı.

Özsoy'un anısına okulda düzenlenen törene, öğretmenler, veliler ve Özsoy'un ailesinin yanı sıra Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Özel Tarih Koleji Müdürü Yunusemre Çendik, bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Her ne kadar söylenecek çok fazla şey olsa da her kelime kifayetsiz kalıyor" dedi.

Belediye Başkanı Deniz Köken de aileye ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Kaymakam İhsan Kara, Arzu öğretmenin kızıyla terör saldırısında hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü paylaştıklarını belirterek, "Terörün emrini veren, uygulayan herkes gereken cezayı görmüştür, görmeye devam edecektir. Yapılan harekat dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimize Allah yardım etsin" ifadelerini kullandı.

Kara, Arzu öğretmenin adının ilçedeki bir okula verilerek hatırasının yaşatılacağını dile getirdi.

Arzu Özsoy'un ailesi, meslektaşları, veliler ve konuklar konuşmaların ardından kurulan platforma karanfil bıraktı. İlk karanfili ise Arzu Özsoy'un annesi Neşe Özsoy platforma koydu.

21-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş