Arama sonuçları

THK Üniversitesi, geleceğin pilotlarının adresi oldu

THK Üniversitesi, geleceğin pilotlarının adresi oldu

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi ve THK Uçuş Akademisi, havaalanı içeren kampüsü sayesinde havacılık alanında uzmanlaşmak isteyenlere imkan sunuyor. THK Üniversitesi ve THK Uçuş Akademisi, Dünya Pilotlar Günü için kapılarını Anadolu Ajansına (AA) açtı.

THK Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK Üniversitesi kampüsünün, Türk sivil havacılığının başladığı sıfır noktası olduğunu belirtti.

SİVİL HAVACILIĞIN BAŞLADIĞI YER

Türk sivil havacılığının bu arazide başladığını anlatan Hayatoğlu, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün engin vizyonu ve misyonuyla kurulmuş bir havacılık tesisidir, Türkkuşu ve Türk Hava Kurumu. Arkamda gördüğünüz uçaklarla Türk Hava Kurumu uçuş akademisi, pilotaj eğitimine tüm hızıyla devam etmektedir. 25 uçak filomuz mevcuttur. Profesyonel anlamda mesleğini pilot olarak yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Bu eğitimi en profesyonel şekilde, en emniyetli şekilde vermekteyiz. Başta Türk sivil havacılığının, duayen pilotlarımızın ve dünya pilotlarının ve ayrıca sektöre kattığımız tüm pilotların Dünya Pilotlar Günü'nü kutluyorum."

"ÜNİVERSİTENİN YABANCI KONTENJANI DA BULUNUYOR"

THK Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü İbrahim Aykut Bali, öğrencilere dünya standartlarında eğitim verdiklerini, bunu da EASA regülasyonlarına göre hazırladıklarını söyledi.

Bali. aynı zamanda hem THK Üniversitesi'nden gelen öğrencilere hem de dışarıdan havacılığa, pilotluğa gönül verenlere eğitim imkanı sunduklarını belirtti. Bali, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin yabancı kontenjanı da bulunduğunu hatırlattı.

"ÖĞRENCİLERİ, DÜNYA STANDARTLARINDA PİLOTOJ EĞİTİMİYLE YETİŞTİRİYORUZ"

THK Üniversitesi Pilot Öğretim Görevlisi Osman Koç da gelecekte pilot olma hayali kuranları üniversiteye kabul ettiklerini, 4,5-5 yıllık bir eğitimin ardından pilot olarak mezun ettiklerini söyledi.

26-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş