Arama sonuçları

TİHEK'ten ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Çocuk Hakları Programı'

TİHEK'ten ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Çocuk Hakları Programı'

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), ilköğretim öğrencilerinin insan hakları bilincinin arttırılması amacıyla "Çocuk Hakları Programı" düzenledi.

TİHEK'ten yapılan açıklamaya göre, Yenimahalle ilçesindeki Ankara Ostim İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliğe, TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, TİHEK Kurul Üyesi Dilek Ertürk, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, TİHEK uzmanları ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İNSAN HAKLARI ETKİNLİK KİTABI

Etkinlik kapsamında, çocuklar şiirler okudu, çocuk hakları ağacını giydirdi, öğrencilere yönelik hazırlanan insan hakları etkinlik kitabının tanıtımı yapıldı ve Çocuk Hakları Resim Sergisi'ndeki eserler katılımcıların beğenisine sunuldu.

TİHEK Başkanı Prof. Dr. Kılıç, programda yaptığı konuşmada, çocuk haklarının doğuştan kazanılan haklar olduğuna dikkati çekti.

Kılıç, kurum olarak çocuklara, gençlere, büyüklere haklarını ve sorumluluklarını hatırlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakuş da insanları birbirinden diline, dinine, cinsiyetine göre ayırmadıklarını belirterek, "Her bir insanımız her bir vatandaşımız bizim için önemli" dedi.

26-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş