Arama sonuçları

‘Tılsımlı’ sınav dolandırıcılığı

‘Tılsımlı’ sınav dolandırıcılığı

Başarıyı artıran tılsımlar, muskalar, hafızayı güçlendiren bileklikler… Üniversite ve lise sınavlarına kısa süre kala, aileler ve öğrenciler başarı için her yolu denemeye başladı. 2.000 TL’ye kadar çıkan ücretlerle sınava “manevi hazırlık” büyük bir sektöre dönüşmüş durumda.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, üniversiteye ve liseye giriş başta olmak üzere birçok öğrencinin hayatını şekillendiren sınavlara sayılı günler kalırken öğrenci ve velileri de büyük bir telaş sardı. Başarılı olmak için tüm şartlarını zorlayan öğrenci ve veliler, kurslar, özel dersler ve sınav koçlarının kapılarını aşındırıyor. Bunlar hazırlık için ilk akla gelenler olsa da kimileri sınava ‘manevi’ yönden de hazırlanarak rakiplerini geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda tılsımlı bileklik satanlardan büyü yapanlara, geniş bir kitle var ve bu alanda büyük bir sektör oluşmuş durumda. Biz de kendimizi sınava hazırlanan bir öğrencinin velisi olarak tanıtıp sahte umutlar vererek öğrenci kapmaya çalışan kişilerle görüştük. 

KAZANMA GARANTİSİ VERİYOR

Bu alanda her bütçeye göre bir seçenek sunuluyor. Öyle ki 100 TL’den başlayıp 2.000 TL’ye kadar çıkan ücretler, hizmete ve  kişinin ününe göre değişiyor. Örneğin medyum olduğunu belirten bir kişi, verdiği duayı çocuğun suyuna okuyup sınava yolladığımız takdirde istediği yeri kazanacağını söyledi. Bu işlem için çocuğun resmi, doğum yılı, anne ismi gibi bilgiler ile 700 TL talep etti.

Hoca olduğunu belirten bir kişi ise yaptığı işlemle başarı ve fetih kapılarını açtığını aktardı. Kargoyla yollayacağı muskayı öğrencinin boynunda taşımasını belirten kişi, bu işlem için 2.000 TL istedi. Yüzde yüz başarı garantisi sağladığını söyleyen bir diğer hoca ise uzaktan zihin açıcı, odaklanmayı sağlayan işlemler yapacağını iddia ederek 450 TL talep etti. Görüştüklerimiz arasında en ucuz teklifi ise başarı tılsımı yapan biri verdi. 100 TL gibi bir ücrete tılsım yapmayı kabul etti.

REKABET EDİYORLAR

Sınavda başarı garantisini farklı yollarla getirdiğini iddia eden çok sayıda kişi olduğu için aralarında büyük rekabet de var. Konuştuğumuz bazı kişiler en etkili işlemlerin kendisinde olduğunu söylerken bir başkası ise ‘Bir medyum size sınavda başarı işlemi yapmaz’ diyerek dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Bazı medyumlar sosyal medya hesabından daha önce işlem yaptıkları insanların olumlu yorumlarını yayınlayarak referans da veriyor. Bazıları hesaplarında hayvan organları, mumlar, oyuncak bebekler gibi büyü malzemeleri ve büyü yaptıkları anlara ait videolar da paylaşıyor. Öyle ki başarı için yapılacak işlemleri detaylarıyla yazanlar bile var. Verdikleri başarı büyüsü tarifinde çocuğun bir kıyafeti, fotoğrafı, saç teli ile anne, baba ismi, doğum tarihi gibi bilgiler isteniyor. Malzemelerle terk edilmiş bir mekânda, salıyı çarşamba gününe bağlayan gece büyünün yapılacağını kaydeden kişi, işlem sonrasında muskanın çocuğun boynuna asılacağını, yaklaşık 2 hafta sonra da etkisini göstereceğini belirtiyor.

"HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR"

Birçok e-ticaret sitesinde sınava girecek öğrencilere yönelik ‘başarı bilekliği’ satılıyor. 130 TL ile 200 TL arasında satılan bilekliklerin özellikleri, saymakla bitmiyor: “Hafızayı güçlendirir, odaklanmayı arttırır, daha iyi anlamaya yardımcıdır, mantık ve akıl düşüncelerinizi arttırır, dikkat toplamaya yardımcıdır, nazara karşı etkilidir, çekingenliği azaltır, cesaret, zihin açıklığı verir, uykuyu düzenler, iletişimi kuvvetlendirir, düşünceleri dengeler, depresyon ve karamsarlığa iyi gelir…”

28-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş