Arama sonuçları

Tink Kolejleri’nde 2020 LGS semineri

Tink Kolejleri’nde 2020 LGS semineri

Tink Kolejleri’nde 2020 LGS semineri. Bu yıl 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) öğrenci sayısında artış nedeniyle yaklaşık 1.6 milyon öğrencinin katılımı bekleniyor. Velilerin ise en çok merak ettiği konulardan birini de LGS kontenjanları ile yeni lise modeli oluşturuyor.

Tink-Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde bir grup veli ile buluştuk ve 2020 LGS’yi konuştuk. Bu yıl Bu yıl Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ortaöğretim kurumlarına geçecek öğrenci sayısı yaklaşık 1.8 milyon.

TİNK KOLEJLERİ’NDE 2020 LGS SEMİNERİ

 

Öğrenci sayısındaki bu artışın nedeni de 2012-2013 öğretim yılında başlayan ve kamuoyunda 4+4+4 eğitim sistemi olarak nitelendirilen değişiklikler oldu. Bu sistemle birlikte 60 ve 66 ayını dolduran 600 binin üzerinde öğrenci 1’e başladı. Bu öğrenciler şimdi 8’nci sınıfta okuyor ve 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek.

Öğrenci sayısındaki bu artışın sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanlarına nasıl yansıyacağı merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yöneltilen bu soruyu da geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıtladı. Selçuk, sınavla öğrenci alan liselerin kontenjanını düzenlerken “yüzde 10” kriterini kullanacaklarını söyledi. Selçuk, “Geçen sene yüzde 10 civarında aldıysak, bu sene de bütün öğrencilerimizin yüzde 10'unu alacağız" dedi.

Elbette burada merak edilen konu kontenjanı artacak lise türlerinin hangi olacağı.

Velilerde 2020 LGS ile ilgili soruların yapısını, sınava nasıl hazırlanılması gerektiğini ve tercihler ile okulların puanlarını konuştuk.

 

 

 

23-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş