Arama sonuçları

Trabzon'da 'Telafide Ben de Varım Oryantiring Yarışması' düzenlendi

Trabzon'da 'Telafide Ben de Varım Oryantiring Yarışması' düzenlendi

Trabzon'da, "Telafide Ben de Varım Oryantiring Yarışması" organize edildi.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen yarışma, Zağnos Vadisi'nde gerçekleştirildi.

Yarışmada, yeni tip koronavirüs nedeniyle bir süredir etkinliklerden uzak kalan öğrenciler, ağaçların arasına yerleştirilen hedefleri, harita ve pusula yardımıyla en hızlı şekilde bulmaya çalıştılar.

Yaklaşık iki saat süren mücadelenin ardından 8 ayrı kategoride hedefi en hızlı şekilde tamamlayan öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

"İLİMİZDE FUTBOLUN YANINDA BU TĞR BRANŞLARA İLGİNİN ARTMASI SON DERECE SEVİNDİRİCİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, oryantiringin doğayla iç içe yapılan, heyecan verici bir spor olduğunu belirtti.

Öztürk, katılımcıların zamana karşı yapılan yarışta harita ile verilen hedefleri çözmeye çalıştıklarını anlatarak, "Son derece zevkli ve çekişmeli mücadeleler oldu, katılımcı öğrencilerimizi kutluyorum. Trabzon doğası, her anlamda altyapısı ve spor kültürü ile bu branş için oldukça elverişli. İlimizde futbolun yanında bu tür branşlara ilginin artması son derece sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Fatih Bektaş da daha önce Beşikdüzü'nde denizde, Uzungöl ve Mamat Boğazı gibi birbirinden farklı onlarca yerde oryantiring yarışmaları düzenlendiğine dikkati çekti.

Bektaş, Trabzon'un bu branş için çok uygun olduğunu ve birçok ilçede etkinlik düzenlenebileceğine işaret ederek, "Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Trabzon'u pekala oryantiring branşının önemli bir merkezi yapabiliriz. Pandemi sonrası yeni projelerle halkımızı buluşturacağız. İlimizde oryantiringe ilginin artması bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

06-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş