Arama sonuçları

TRT Diyanet Çocuk: Çocuklara dini anamasyon dizileri yayınlayacak

TRT Diyanet Çocuk: Çocuklara dini anamasyon dizileri yayınlayacak

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, test yayınına başlayan TRT Diyanet Çocuk'un, vatan, millet, bayrak, din, dil, aile gibi ortak değerleri, çocuklara yaş, algı düzeyi ve ihtiyaçlara göre hazırlanmış yapımlarla anlatacağını söyledi.

TRT Diyanet Kanalı bünyesinde kurulan ve "Kalplere Yolculuk" sloganıyla 24 özgün içerikle çocuklar için dini animasyon çizgi diziler üretecek "TRT Diyanet Çocuk" kanalı test yayınına başladı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Diyanet Çocuk kanalı üzerinde uzun zamandır titizlikle çalıştıklarını belirti. Sobacı, çocuklara yönelik tüm çalışmaları, psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde yürüterek onların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde hassasiyetle hareket ettiklerini aktardı. Sobacı, "Kanalımız, vatan, millet, bayrak, din, dil, aile gibi ortak değerlerimizi; yaşları, algı düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre hazırlanmış yapımlarımızla çocuklarımıza anlatacak" diye konuştu.

Sobacı, animasyonları 3-6 ve 6-12 yaş arasındaki okul öncesi ve eğitim öğretim grubundaki çocuklar için sahih ve muteber kaynaklardan süzerek hazırladıklarını belirterek, şefkat ve merhamet okyanusu İslam'ı, güzel ahlakı, iyiliği ve insani değerleri merkeze alacaklarını kaydetti.

"MİLLİ, ÖZGÜN, KALİTELİ İÇERİKLER ÜRETECEĞİZ"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise 29 Nisan 2021 tarihinde TRT Genel Müdürlüğü ile aralarında imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde hazırlıklarını tamamladıkları TRT Diyanet Çocuk kanalı aracılığıyla çocukların İslam dininin inanç, ibadet, ahlak esasları hakkında farkındalık oluşturan, çocukların din ve değerler konusunda aydınlatan, bilgilendiren, bilinçlendiren eğitici yayınlar yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da mesajı okundu.

Bu arada, TRT Diyanet Çocuk kanalına ilişkin tanıtım filminin gösterildiği programda, "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Birincisi İsmail Berat Ağcakaya tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

10-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş