Arama sonuçları

TRT’de harem selamlık sınav iddiası

TRT’de harem selamlık sınav iddiası

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, TRT’de 27 Mart’ta düzenlenen kurum içi sınavda haremlik selamlık uygulamaya gidildiği ortaya çıktı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen sınavda bin 260 aday, kadın ve erkek olarak ayrıldı. Adayların farklı salonlarda sınava alındığını ve bunun kurum tarihinde bir ilk olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin şeriatçı uygulamalara benzeyen sınav düzenini yargıya taşıyacaklarını söyledi. İlgezdi, “Bin 260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda, kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı” dedi.

HAREM-SELAMLIK SINAV YAPILDI

AKP kongrelerinde gördüğümüz haremlik, selamlık uygulamaların kamusal yayıncılık yapmak için kurulmuş TRT’nin sınavında da olması kabul edilemez” diyen İlgezdi, şunları söyledi: “Bu uygulama Anayasamıza açıkça aykırıdır. Anayasal suç işleyenlerin haklarında yasal işlem yapılmasını, bu kararın altında imzaları olanlara idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz. TRT yöneticileri bu gücü ‘yeni anayasa’ tartışmasından alıyor. Anlaşılan o ki yeni anayasa metni çoktan hazırlanmış ve laiklik ilkesi de çıkarılmış. Niyetinizi biliyoruz. Atatürkçü devlet anlayışının temeli olan laikliği tartışmaya açarak Cumhuriyet’i de tartışmaya açmak istiyorsunuz. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

Öte yandan İlgezdi, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan İlgezdi, harem selamlık uygulamanın sorumluları hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmayacağını sordu.

01-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş