Arama sonuçları

'TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü' müracaatları başladı

'TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü' müracaatları başladı

TEKNOFEST'in öncelikli alanları özelinde hazırlanan "Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü 2023" başvuruları 10 Şubat'a kadar kabul edilecek.

TÜBA'dan yapılan açıklamaya göre, tüm alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla öne çıkan doktora tezlerini teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak üzere uygulamaya konan ulusal düzeydeki ödül programına müracaatlar başladı.

YÖK DOKTORA TEZİ YAZARLARI

Açıklamada ifadelerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TEKNOFEST yarışma alanlarına yönelik TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik programla ilgili konu başlıklarını içeren YÖK doktora tezlerinin yazarlarının bireysel olarak programa başvurabileceğini bildirdi.

Başvuruların, "teknoloji ve tasarım", "bilgi ve iletişim teknolojileri ile eğitim", "sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri" ve "biyoteknoloji" alanlarında alınacağını kaydeden Şeker, ödül programına yapılan başvuru sayısının her yıl giderek artmasının mutluluk verici olduğunu aktardı.

Şeker, bilim insanlarının nitelikli çalışmalarının geleceğe dair hayal ve hedefleri büyüttüğüne dikkati çekerek, "Her bilim insanımız bizim için çok değerli, yürüdükleri yolda desteğimiz daima onlarla olacak" değerlendirmesinde bulundu.

BAŞVURULAR

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü'ne bireysel başvuruların yanı sıra TÜBA üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve üniversite rektörlükleri tarafından önerilme şeklinde de müracaat edilebilecek.

Dijital olarak yapılacak ödül başvurularının 2020 yılından itibaren ödül programının son başvuru tarihine dek savunması tamamlanmış, bahsi geçen tanımlanmış özgün tematik konulara yönelik doktora tezlerinden oluşması gerekecek.

Ödüle daha önce başvuran adaylar, kendi bilimsel dosyalarında tezleriyle ilgili ek yeni yayın, patent, ürün gibi performans artışı olduğunu belirtmek ve belgelemek koşuluyla başvuru şartında ilan edilen yıllarda tezlerini bitirmiş olmak şartıyla tekrar başvurabilecek.

Başvurular, 10 Şubat 2023'e kadar kabul edilecek.

Bilimsel değerlendirme süreçleri sonucunda, birinci olan tez yazarına 50 bin lira, ikinciye 40 bin lira ve üçüncüye ise 30 bin lira ödül verilecek.

12-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş