Arama sonuçları

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan velilere erken kayıt uyarısı

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan velilere erken kayıt uyarısı

Tüketici Birliği Federasyonu'ndan velilere erken kayıt uyarısı. Özel okullar 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine yönelik öğrenci kabul ve kayıt dönemini başlattı. Okulların indirim yaparak öğrenci davet ettiği bu özel dönem, çeşitli riskleri de gündeme getirdi. Bilindiği gibi yaşanan küresel kriz nedeniyle özel okullar 2020-2021 eğitim-öğretim yılına öğrenci kaybederek başladı. Resmi kayıtlara göre özel okulların toplam öğrenci sayısında 2020 yılında yüzde 20'lik bir azalma oldu. Pandeminin getirdiği ekonomik zorluklar, velilere ödeme konusunda zorluk yaşattı. Buna bir de uzaktan eğitim nedeniyle okullardaki özel imkanların kullanılamaması da eklenince öğrenci sayısında önemli oranda azalma yaşandı. Finansal darboğaza girenler çareyi ya okullarını tamamen kapatma ya da devretme yoluna gitti.

‘MAĞDURİYET YAŞANABİLİR’

Dünya Gazetesi'nden Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre, uzaktan eğitime geçişle birlikte öğrenci kaybeden okullarda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Tüketici Birliği Federasyonu, erken kayıt için velileri uyardı. Velilerin okula kayıt yaparken çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, şunları dile getirdi:

ERKEN KAYIT DÖNEMİNE DİKKAT

“Erken kayıt dönemi avantaj yerine dezavantaj getirebilir. Şu anda kayıt yaptığınız okulun eylülde açılmamış ya da sermaye yapısı değişmiş olması mümkün. Sermaye yapısı değişmiş bir okulun ise kayıt yaptırdığınız koşulları sunmaması olası. Şu andaki koşullar eylül ayında bambaşka bir tabloyu velilerin önüne getirebilir. Bu da çeşitli mağduriyetleri gündeme getirecektir.”

Pandemi koşullarından kaynaklı belirsizliğin ve ekonomik sıkıntıların devam ettiği bu dönemde erken kayıt yapmanın bir avantaj getirmeyeceğini de sözlerine ekleyen Deniz, “Alınacak “Alın birkaç puanlık bir indirimin peşine takılmamak gerekiyor” dedi.

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş