Arama sonuçları

Türk Kızılay'dan 15 ülkedeki 385 bin yetim ve çocuğa şefkat eli

Türk Kızılay'dan 15 ülkedeki 385 bin yetim ve çocuğa şefkat eli

Türk Kızılay'dan 15 ülkedeki 385 bin yetim ve çocuÄŸa ÅŸefkat eli. Türk Kızılay, son 25 yılda 15 ülkede bulunan 385 bin yetim ve çocuÄŸa ÅŸefkat elini uzattı.

Türk Kızılay'dan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamaya göre; Kızılay, vatandaÅŸlarda farkındalık oluÅŸturmak ve yetim, iç göçzede, bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ve savaÅŸtan etkilenen çocukların haklarına vurgu yapmak için çeÅŸitli çalışmalar gerçekleÅŸtiriyor.

 Her çocuÄŸun yaÅŸama, geliÅŸme, saÄŸlık hizmetlerine ve eÄŸitime eriÅŸim hakkı gibi en temel haklarını yaÅŸatmak çalışan Türk Kızılay, farklı coÄŸrafyalardaki çocuklara yardım elini uzatıyor.

15 farklı ülkede kamp ve yetimhanelerde yaÅŸam mücadelesi veren çocuklara yardım eli uzatan Türk Kızılay, sınır ötesinde bulunan 14 yetimhanede, savaÅŸlar sonucu anne babasını kaybeden yetim çocuklara düzenli olarak gıda, barınma, hijyen, eÄŸitim malzemesi saÄŸlayarak, inÅŸa ettiÄŸi eÄŸitim merkezlerinde temel eÄŸitim öÄŸretimin dışında mesleki eÄŸitimler de veriyor.

3 MİLYON 600 BİN 341 EĞİTİM MALZEMESİNİN SEVKİYATI SAĞLANDI

Kızılay bir taraftan çocuklara protein desteÄŸi saÄŸlamak amacıyla haftalık rutin olarak süt ve yumurta dağıtımı gerçekleÅŸtirirken, diÄŸer taraftan psikososyal geliÅŸimi desteklemek amacıyla oyun parkları kurulumunu da yapıyor.

1995 ile 2020 yılları arasında 15 ülkede bulunan daimi delegasyonları aracılığıyla 385 bin yetim ve çocuÄŸa sahip çıkan Türk Kızılay, koordinasyonunda bulunan okullardaki çocukların kırtasiye seti, çanta gibi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ÅŸu ana kadar 3 milyon 600 bin 341 eÄŸitim malzemesinin sevkiyatını gerçekleÅŸtirdi.

Sevgi Butik MaÄŸazaları aracılığı ile kamp ve yetimhanelerde bulunan çocukların tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay, 2 milyon 235 bin 495 giyim malzemesi dağıttı.

‘PROGRAMIN BAÅžINDAN BU YANA 637 BÄ°N 303 ÇOCUÄžUMUZA ULAÅžTIK’

Türk Kızılay Genel BaÅŸkanı Kerem Kınık, çocuklar için birçok farklı alanda yardım çalışması yaptıklarını vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:

"Dünya üzerinde ne yazık ki her çocuk eÅŸit ÅŸartlar altında yaÅŸayamıyor. Biz Türk Kızılay olarak, bu eÅŸitsizliÄŸi en az seviyeye indirmek için gayret ediyoruz. ÖnceliÄŸimiz anne babasını kaybetmiÅŸ, anne baba ÅŸefkati olmadan büyümek zorunda kalan çocuklarımız için olsa da zor durumda olan her çocuÄŸumuza Kızılayın ÅŸefkat elini uzatıyoruz. Geçici Barınma Merkezleri, Toplum Merkezleri, Çocuk ve Gençlik Merkezleri ve Mobil Çocuk Dostu Alanlar ile çocuklarımızın beslenmeden, eÄŸitime her türlü ihtiyacına cevap veriyoruz.

UNICEF ile imzaladığımız iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde Çocuk Programları KoordinatörlüÄŸü faaliyet alanlarında koruyucu/önleyici ve farkındalık yaratmaya yönelik çocuk koruma, psikososyal destek ve eÄŸitime destek çalışmaları yürütüyoruz. Programın başından bu yana 637 bin 303 çocuÄŸumuza ulaÅŸtık. Çocuklar geleceÄŸe mirasımızdır. Onları korumak, insanlığı korumak demektir."

20-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ