Arama sonuçları

Türk ve Sudan üniversiteleri işbirliği imkanlarını görüştü

Türk ve Sudan üniversiteleri işbirliği imkanlarını görüştü

Sudan’daki Türk Üniversiteleri Gezici Eğitim Fuarı’nın dördüncü gününde 9 Türk üniversitesi, 6 üniversite ile işbirliği imkanlarını ele aldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden temsilciler Sudan Tıbbi Bilimler ve Teknoloji Üniversitesi'ni, Erzurum Teknik Üniversitesinden temsilciler Sudan Teknik Üniversitesi'ni, Bayburt Üniversitesin'den yetkililer Sudan Teknoloji Üniversitesi'ni, Atatürk Üniversitesi'nden temsilciler El Butana Üniversitesi'ni, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden temsilciler Zeım El Ezheri Üniversitesi'ni, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden yetkililer Sudan Ürdün Üniversitesi'ni ve İnönü Üniversitesi'nden temsilciler de Bahri Üniversitesi'ni ziyaret etti.

ÜNİVERSİTELERLE BULUŞTULAR

Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Gökhan Bozbaş, "Amacımız özellikle Türkiye'de yükseköğretimde yaşanan son yıllardaki gelişmişliğin bu bölgelerde de farkındalığını yaratarak ikili işbirliği anlaşmalarına zemin hazırlamak" dedi.

Türk üniversitelerinin, Sudan üniversitelerinde kendilerini tanıtarak potansiyellerini anlatarak işbirlikleri ve ortak çalışmalar için zemin hazırladıklarını belirten Bozbaş, şöyle dedi: "Öğrenci değişimi, akademisyen değişimi, ortak yayınlar yapma, ortak konferanslar verme, ortak çalıştaylar düzenleme gibi ikili işbirliği imkanları tartışıldı. Sudan'da lisans eğitimi alan öğrencilere lisansüstü eğitimleri için Türkiye'nin de çok önemli bir destinasyon olduğunu, önemli bir altyapıya sahip olduğunu üniversitelerimiz aracılığıyla onlara aktarmış olduk" ifadesini kullandı.

Sudan'da 10 üniversitenin katıldığı fuar 10 Mart'a kadar sürecek.

09-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş