Arama sonuçları

Türkiye'nin bu eğitim dönemini de kaybetme lüksü artık yok

Türkiye'nin bu eğitim dönemini de kaybetme lüksü artık yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  "Türkiye salgında okulları en uzun süre kapalı tutan ülkelerden biri oldu" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Öztrak, koronavirüs vaka sayılarında dünyada ilk 10 ülke arasına yeniden girildiğini söyledi.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI NEDEN İSTİFA ETTİ?"

Kovid-19 salgınının toplumsal sağlığı tehdit etmeyi sürdürdüğünü dile getiren Öztrak, vaka sayılarında dünyada ilk 10 ülke arasına yeniden girildiğini söyledi.

Bir ay sonra okulların açılacağını hatırlatan Öztrak, Milli Eğitim Bakanı'nın neden istifa ettiğinin açıklanması gerektiğini aktardı.

Faik Öztrak, "Türkiye salgın döneminde okulları en uzun süre kapalı tutan ülkelerden biri oldu. Türkiye'nin bu eğitim dönemini de kaybetme lüksü artık yok. Aksi halde kayıp kuşak riski daha da artacak. Bu nedenle okullardaki öğretmen ve personelin aşılanmasında bir sıkıntı varsa, bunlar mutlaka ivedilikle giderilmelidir. Velilerimiz, yeni atanan Milli Eğitim Bakanı'ndan bu konularda açıklama bekliyor" diye konuştu.

Salgının yeni varyantlarla başka ülkelerde de hız kazandığını, bu nedenle ülkeler arasında veri paylaşımı konusunda şeffaflığa gerek duyulduğunu dile getiren Öztrak, Türkiye'nin dünya standartlarında veri paylaşımı yapmadığını, rakamları kararttığını öne sürdü.

09-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş