Arama sonuçları

Türkiye'nin 'gönüllü sağlık elçileri' olacaklar

Türkiye'nin 'gönüllü sağlık elçileri' olacaklar

Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) Akademi'de, Türkiye'nin sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirilen Ankara Üniversitesi'nde (AÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin "gönüllü sağlık elçileri" olacak.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, özellikle uluslararası sağlık hizmetleri ve sağlık turizmi alanlarında faaliyette bulunması amacıyla 2019'da kurulan Ankara merkezli sağlık hizmetleri şirketi USHAŞ bünyesinde yeni projeler yaşama geçti.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selami Kılıç, USHAŞ Genel Müdürü Murat Mercan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk ve AÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete'nin katılımıyla USHAŞ ve AÜ arasında "Gönüllü Sağlık Elçileri Eğitimi Projesi" iş birliği protokolü imzalandı.

USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, USHAŞ'ın kuruluş kanununda, Türkiye'nin sağlık sisteminin tanıtımı ile projelerin yapılması ve uygulanması, sağlık meslek eğitimi turizmine yönelik faaliyetlerde bulunulması ve yurt içindeki eğitim kurumlarına yurt dışından öğrenci teminine aracılık edilmesinin yer aldığını anımsattı.

Bunun yanı sıra ilgili kanunda, yurt dışında eğitim kurumu açılması ve eğitim faaliyetinde bulunulması, sağlık meslekleri eğitimi konusunda teşvikler geliştirilmesi, bu alanda uluslararası öğrencilerin ve eğitim kurumlarının desteklenmesinin faaliyet konuları arasında bulunduğunu belirten Kılıç, bu faaliyetler kapsamında USHAŞ Akademi bünyesinde de eğitimçalışmaları yapıldığını söyledi.

Merkez ofisi Ankara'da bulunan USHAŞ'ın İstanbul'da bir şubesi bulunuyor.

663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulan USHAŞ, özel sektör dinamizmini kamu gücü ile buluşturarak, Türkiye'yi dünyanın önde gelen katma değerli sağlık ihracatçılarından biri haline getirmek üzere faaliyet yürütüyor.

29-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş