Arama sonuçları

Ücretli öğretmenler konusunda adım atılmalı

Ücretli öğretmenler konusunda adım atılmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den, ücretli öğretmenlerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için adım atmasını istedi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 15 yıldır ücretli öğretmenlik yapan, kar kış demeden köylerde çalışan kişiler olduğunu belirtti.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI

Ücretli öğretmenlerin kendileriyle ilgili bir yasa taleplerinin olduğunu aktaran Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ücretli öğretmenlerin taleplerini ileteceklerini söyledi. Kaya, daha sonra da TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda ücretli öğretmenlerin sorunlarını ve taleplerini gündeme getireceklerini dile getirdi.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Özer'e, şöyle seslendi: "Sevgili Mahmut Hoca, bu öğretmenlerimizin sorununu bir an önce çözüme kavuşturma konusunda adım atmalısınız. Hazine ve Maliye Bakanı'nın gözlerinin pırıltısı bu arkadaşları görmüyorsa, gözünü kamaştıran güneş değil bu arkadaşların yaşadığı ızdırap. Milli Eğitim Bakanlığı'na ek kadro verme konusunda elini taşın altına koy."

28-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş