Arama sonuçları

Uğur’dan depremzede öğrencilere online LGS ve YKS desteği

Uğur’dan depremzede öğrencilere online LGS ve YKS desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sınavlara hazırlanan onbinlerce öğrenci için destek Uğur Dijital’den geldi. Öğrencilere Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) desteği için Uğur Dijital ücretsiz olarak açıldı. Depremin ardından öğrencilerin LGS’de 8’nci sınıfın birinci döneminden YKS’de ise 12’nci sınıfın birinci dönem müfredatından sorumlu olmalarına karar verildi. Uğur Kurs ise eğitim öğretim süreçlerinde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla depremden etkilenen tüm öğrencilere online eğitim platformu Uğur Dijital’i ücretsiz kullanıma sunma kararı aldı. 

Uğur Okulları ve Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, yaşanan deprem felaketinden sonra birçok ilde eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: 

“Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla kurumumuzun online eğitim platformu olan Uğur Dijital’de sanal bir kurs merkezi kurduk. Bu kurs merkezine kaydolmak için hiçbir ön koşul aranmamaktadır. 5,6,7,8,9,10,11,12 ve Mezun grubu öğrencilerine açık olan Uğur Dijital’deki bu sanal ‘Uğur Kurs Merkezi’ ile depremden etkilenen tüm öğrenciler, Uğurlu öğrencilerimize yüz yüze uyguladığımız sınavlara online katılabilecek, Türkiye geneli sıralamasını görebilecek ve soru bankaları, konu anlatım videoları gibi dijital eğitim materyallerine ücretsiz olarak erişebilecekler. Ayrıca şu an deprem bölgesinde bulunan LGS’ye hazırlık grubu 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak haftada 3 gün 4’er saat, deneyimli akademik kurul üyelerimiz ve gönüllü öğretmenlerimiz tarafından canlı ders anlatımı da yapılacak.’ 

7 / 24 DİJİTAL KOÇ UYGULAMASI

Deprem bölgesinde yaşayanların yanı sıra başka kentlere nakil aldıran öğrencilerin de bu platformu kullanabileceklerini vurgulayan Kurt, şöyle devam etti: 

“Öğrencilerimize 7 / 24 online olarak ders çalışma fırsatı sunan eğitim platformumuzda her hafta 8. ve 12. sınıfların Türkiye sıralamalarını görebilecekleri online deneme sınavları, video içerikli konu tekrarları, güncel sınav müfredatına uygun konu testleri bulunuyor. Ayrıca 8. sınıflar için online rehberlik hizmeti de sunulacak. Öğrencilerimiz Uğur Dijital’den faydalanmak için en yakın Uğur Okulları veya Uğur Kurs’u ziyaret edebilir ya da gitmeye gerek kalmadan okul ve kurslarımızı arayabilirler.’

Eğitimde fırsat eşitliği düşüncesinden hareketle Uğur Dijital’i depremden etkilenen öğrencilerin erişimine açma projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Kurt, çocukların rutin hayata daha hızlı adapte olmasında kesintisiz eğitimin devam etmesinin büyük etkisi olduğunu da dile getirdi. Kurt; eğitimde sürekliliğin sağlanması ve bilgi zincirlerinin kopmaması için Uğur Dijital üzerinden öğrencilere destek sağlanacağını belirtti.

Uğur Dijital’e Nasıl Erişebilirim? 

Yaşadığınız bölgede size en yakın Uğur Okulları veya Uğur Kurs’u ziyaret ederek ya da okul ve kurlarımızı arayarak dijital eğitim platformuna kullanıcı kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Online Eğitim Platformunu Ne Zamana Kadar Kullanabilirim?

5,6,7,9,10,11. sınıf öğrencileri ikinci dönem sonuna kadar; 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezun grubu da Haziran ayında gerçekleşecek olan LGS ve YKS sınavlarına kadar kayıt yaptırarak içeriklerden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

17-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş