Arama sonuçları

Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı

Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı

Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı. Sabri Ülker Vakfı’nın düzenleyeceği Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı Türkiye’den ve yurtdışından alanında uzman isimlerin katılımıyla 11 Şubat’ta gerçekleşecek. Vakıf bu konferansla toplumda gıda, beslenme ve sağlık konularında bilimsel bilginin önemine dikkat çeken farkındalık projelerine bir yenisini daha ekleyecek.Bilim insanları sağlık okuryazarlığı eğitiminin önemini tartışacak.

Konferans, Türkiye Sağlık Okuryazarlığı (SOY) Araştırması’nın sonuçlarına göre toplumun yarısından fazlasının iletişim kanallarında yer alan sağlıkla ilgili bilgileri edinme konusunda yetersiz olduğu gerçeğinden yola çıkarak, daha sağlıklı olabilmek için medya okuryazarlığının ve eğitim sisteminin boyutlarını tartışarak farkındalık sağlayacak.

FARKINDALIK YARATACAK

Uluslararası Beslenme, Sağlık Okur Yazarlığı ve Eğitim Konferansı, sağlığın geliştirilmesi, korunması ve iyi sağlık halinin sürdürülmesinde sağlık iletişiminin önemini gündeme alacak. Alanında uzman isimlerle bu sorunu konuşacak ve çözüm için önerilerini bir araya getirecek. Ulusal ve uluslararası bilim insanlarının konuk olacağı e-konferansta pandemi döneminde kritik bir önem taşıyan bilgi edinme, edinilen bilgiyi özümseme ve bu bilginin bilimselliğini ayırt edebilme gibi önemli noktalarda nasıl ilerleme kaydedilebileceği konuşulacak, başta çocuklarımızla olmak üzere bilimsel bilginin iletişiminin nasıl yapılması gerektiği tartışılacak.  

Konferans ayrıca sağlıklı beslenmenin de temellerine odaklanan, bu yönde tavsiyeler ve son dönem çalışmaları paylaşacak konuşmacılarla boyut kazanacak.

TOPLUM SAĞLIĞI EĞİTİM EKSENİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

Pandemi dönemi, birçok sektörle beraber eğitimde de yeni deneyimlerin ve ihtiyaçların doğduğu bir dönem oldu. Bu bağlamda toplum sağlığı ve yaşam boyu öğrenme sürecinin bir parçası olarak beslenme, sağlık okur yazarlığı ve eğitim konuları öne çıktı. Sağlığı koruma ve geliştirmeye yönelik bilgi kaynaklarına ulaşma, bilgiyi okuma, anlama ve bu bilgiler ışığında doğru kararlar verme ancak sağlık okuryazarlığı ile mümkün.

KİMLER KATILACAK?

11 Şubat’ta yapılacak konferansa şu isimler katılacak.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünden Prof. Dr. Hünkar Korkmaz ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Aşı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programlama ve Öğretim ana bilim dalı Prof. Dr. Günseli Orhon ve Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Psikoloji ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Ece Varlık Özsoy. İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Dr. H. Tanju Besler. Hacettepe Üniversitesi Profesörlerinden Meryem Uzamış Tekçiçek ve Prof. Dr. Hilal Özcebe. FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık. Danimarka Aarhus Üniversitesi’den Prof. Dr. Karen Wistoft. ABD Arizona Üniversitesi profesörlerinden Prof. Dr. Betül Czerkawski. ABD Nebraska Üniversitesi’den Prof. Dr. Julie Thomas.

Konferansa kayıt için https://inhleconference.sabriulkerfoundation.org/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

15-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş