Arama sonuçları

Uluslararası öğrenci sayısı 300 binin üzerinde

Uluslararası öğrenci sayısı 300 binin üzerinde

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türkiye'deki yükseköğretim kurumları sahip olduğu eğitim kalitesiyle, pek çok ülkeden uluslararası öğrenci çekmeye devam ediyor" dedi. Muş, 2012 yılında uluslararası öğrenci sayısı 31 bin iken, bu rakamın 2022 yılında 260 bine, bu yıl ise 300 binin üzerine çıktığını söyledi.

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) öncülüğünde, İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Etkinliğe video mesajla katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, deprem bölgesinde olduğu için fiziken etkinliğe katılamadığını söyledi. Muş, kendine özgü bir dinamiğe sahip ve eğitim sektörünü de içinde barındıran hizmet sektörlerinin, mal sektörünün de tamamlayıcısı olması nedeniyle tüm dünyada önemle ele alındığına işaret ederek, şunları söyledi:

TÜRKİYE'NİN EĞİTİM KALİTESİ

"Türkiye'deki yükseköğretim kurumları sahip olduğu eğitim kalitesiyle, pek çok ülkeden uluslararası öğrenci çekmeye devam ediyor. 2012 yılında ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısı 31 bin iken, bu rakam 2022 yılında 260 bine, bu yıl ise 300 binin üzerine çıkmıştır. Bu yönüyle Türkiye dünyanın en çok uluslararası öğrenci çeken 11. ülkesi konumunda. Ülkemizin yükseköğretim alanında cazibe merkezi olmaya devam edeceğine inanıyoruz."

01-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş