Arama sonuçları

Kurtarma ekibi ve öğretmenlere 'Doğada Hayatta Kalma' eğitimi

Kurtarma ekibi ve öğretmenlere 'Doğada Hayatta Kalma' eğitimi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle başlatılan "Doğada Hayatta Kalma" projesine katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve öğretmenlere, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki kampta eğitim verildi.

TÜBİTAK destekli Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesince yürütülen, Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesinin ayni katkı sunduğu "Doğada Hayatta Kalma" eğitimi başlıklı proje kapsamında Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri'nde 20 katılımcıya, teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Proje Koordinatörü, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal, AA muhabirine, 2015 yılından itibaren farklı alanlarda eğitimler yaptıklarını, 6 üniversiteden doğa bilimleri ve doğal yaşam konularında uzman 10 akademik personelin, deprem bölgesinde görev alan Manisa UMKE ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile öğretmenlere, kamp, kampçılık, ilk yardım, ateş yakma, barınak yapma ve su bulma gibi konularda eğitim verdiğini söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Eğitimde, arazide kamp tekniklerinde yerinde uygulamalı olarak gösterildiğini ifade eden Ünal, "Amacımız uygulamalı olarak hem öğretmek hem de bilgilerimizi yaygınlaştırmaktır. Katılımcılarımızı ülkemizde ve dünyada kaçınılmaz olan afetlere hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

İlk aşaması Bilecik'te tamamlanan "Doğada Hayatta Kalma" projesi eğitimi, programa katılan Bilecik'in de aralarında olduğu 6 ilde devam edecek.

16-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş