Arama sonuçları

Üniversite hastanelerine 1.2 milyar TL ek destek

Üniversite hastanelerine 1.2 milyar TL ek destek

Üniversite hastanelerine 1.2 milyar TL ek destek. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üniversite hastaneleri çalışanlarına performans ödemelerinin 3 ay boyunca tavandan yapılacağını açıkladı. Bakan Albayrak, üniversite hastanelerine bu kapsamda 1,2 milyat TL'lik ek destek sağlanacağını belirtti.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE 1.2 MİLYAR TL EK DESTEK

Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüs ile mücadelemizde kahramanlarımız, sağlık çalışanlarımızın talepleri önceliğimiz olacak. Üniversite hastanelerimizdeki çalışanlarımıza da performans ödemelerini 3 ay tavandan yapacağız. Bu kapsamda 1,2 milyar TL’lik bir ek destek sağlayacağız. 

YÖK BAŞKANI SARAÇ'IN TALEBİNE HIZLI CEVAP

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ve bu hastanelerde çalışanlar ile ilgili yapılan düzenlemelerin bir benzerinin üniversite hastaneleri ve çalışanları için de yapılması yönündeki talebini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilettiğini, Albayrak'ın konuya olumlu yaklaştığını belirtmişti. 

YÖK Başkanı Saraç, YÖK tarafından yapılan talebi Twitter üzerinden "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarının 'kadro ve özlük' haklarına yönelik iyileştirme talebimizi ilettik. Kendileri konuya olumlu yaklaştı" ifadesiyle iletmişti.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde, tavan yüzde 100 oranında olacağını ifade etmek istiyorum."

Bakan Albayrak, dün de Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda tüm sağlık çalışanlarının performans ödemelerinin 3 ay üst tavandan yapılacağını ve bu kapsamda 4.5 milyar lira ek kaynak ayrıldığını kaydetmişti.

24-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş