Arama sonuçları

Üniversite ile TV arasında hibrit eğitim modeli anlaşması

Üniversite ile TV arasında hibrit eğitim modeli anlaşması

Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Birebir TV arasında hibrit eğitim modeline yönelik anlaşma imzalandı. Yüksek İhtisas Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi ile Birebir TV Dijital Eğitim Platformu arasında bir anlaşma imzalandı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç,eğitimde dijitalleşmede önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, şöyle dedi: "Üniversitemizin dijitalleşmesi konusunda yeni bir açılım sağlayacağız. Yüksek İhtisas Üniversitesi sağlık temalı bir üniversite. Tıp Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve sağlıkla ilgili yüksekokullarımız var. Şu an 2 bine yakın öğrencimiz var. Önemli işlevlerimizden biri sağlık eğitiminin çağdaş normların üstünde geniş kitlelere sunulmasına olanak sağlamak. "

"HİBRİT EĞİTİM MODELLERİYLE EĞİTİMDE DİJİTAL BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR"

Birebir TV kurucusu Kerem Salman ise şunları kaydetti:

"Pandemiyle birlikte hayatımızın nasıl dijitalleştiği ortada. Artık uzaktan çalışıyoruz, eğitimler online yapılıyor. Tarihte sadece matbaanın bulunduğu ve üniversitelerin kurulduğu dönemlerde eğitim teknolojinin önüne kısa süreliğine geçebilmiş. Maalesef günümüzde teknoloji ile eğitim arasındaki yarışın lideri, açık ara teknoloji. Hibrit eğitim modelleriyle eğitimde dijital bir dönüşüm yaşanıyor.

Eğitimde teknolojiyi kullanarak dijital bir eğitim platformu üzerinden hibrit eğitim yapmak, makine öğrenmesini, yapay zekayı kullanmak demek. Kullanıcı dostu, eğitim sırasında soru ve testler ile dikkat ölçümü yapıp odaklanmayı artıran, öğrenme ivmesini hızlandıran bir dijital eğitim platformu kuruluyor. Dijitali ve teknolojiyi doğru kullandığınızda eğitimle teknoloji arasındaki mesafeyi yakınlaştırabileceğiz. Şimdi ikisini buluşturan bir alt yapıyla arkadaşlarımızın öğrenme ivmesini hızlandıracak, dikkatlerini toplayacak, hem hızlı bir şekilde kolay öğrenmelerini hem de kaliteli içeriğe sahip olmalarını sağlayacağız."

12-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş