Arama sonuçları

Üniversite öğrencileri: Biz de yüz yüze eğitim istiyoruz

Üniversite öğrencileri: Biz de yüz yüze eğitim istiyoruz

Üniversite öğrencileri: Biz de yüz yüze eğitim istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitim kararına 2,3,4, 8 ile lise hazırlık ve 12’nci sınıfları da eklemesi yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin de “yüz yüze eğitim” beklentilerini artırdı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ: BİZ DE YÜZ YÜZE EĞİTİM İSTİYORUZ

Üniversiteliler, “İlkokullar bile yüz yüze eğitime geçti” diyerek, sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. Gençler, “Biz kendimizi koruyabiliriz, neden yüz yüze eğitime geçmiyoruz?” diyor.

Başta devlet yükseköğretim kurumları olmak üzere üniversitelerin büyük çoğunluğu güz dönemini uzaktan eğitim ile geçirme kararı almıştı. Üniversiteliler bu karardan vazgeçilmesini ve yüz yüze eğitime geçilmesini talep ediyor.

KOVİD-19 KILAVUZU YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIRLIK MI?

Bu arada YÖK ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) işbirliğiyle koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kampuslarda alınacak önlemleri belirleyen  "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu"ndaki önlemler de öğrencilerin bu beklentilerini artırdı. Bu kılavuzla kampuslara maske zorunluluğu getirilirken, ortak alanlarda yüz yüze eğitimde alınacak kurallar da yer almıştı. Üniversiteliler kılavuzu "yüz yüze eğitime geçilecek" diye yorumluyor.

08-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş