Arama sonuçları

Üniversitede kurulan 'Kampüs Kimya' ile 3 milyon lira ciroya ulaşıldı

Üniversitede kurulan 'Kampüs Kimya' ile 3 milyon lira ciroya ulaşıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümünce kurulan "Kampüs Kimya"da üretilen ürünlerinin satışından 2022 yılında 3 milyon lira ciroya ulaşıldı.

OMÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Özen, AA muhabirine, fakülte bünyesinde "Kampüs Kimya" adıyla kurdukları üretim tesisinde evsel ve endüstriyel temizlik ürünleri ürettiklerini söyledi.

Tesisi Kovid-19 salgını döneminde oluşturduklarını, işe dezenfektan üretimiyle başladıklarını belirten Özen, şöyle dedi: "Fakülte binamızın alt katında 2 bin metrekarelik alanda üretim ve depo alanımız var. Tıp fakültesi, diş hastanesi, hayvan hastanesi, idari ve diğer birimlerde tüm ihtiyaçları karşılayabileceğimiz 25 farklı ürün oluşturabiliyoruz. Bunları ihtiyaca göre hızlı şekilde karşılayabiliyoruz."

HEDEF 4 MİLYON CİRO

Özen, 2022 yılında 3 milyon lira ciroya ulaştıklarını dile getirerek, "2023 için ciromuzu 4 milyon liraya çıkarma hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

Üretimin Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğine işaret eden Özen, ürünlerin arasında kolonya, dezenfektan, deterjan, yüzey temizleyicileri bulunduğunu anlattı.

Özen, ürünlerini fakültelere, kamu kurumlarına ve bazı özel sektör firmalarına verdiklerini dile getirdi.

10 KİŞİYLE ÜRETİM YAPIYORLAR

Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Kampüs Kimya Üretim Sorumlusu Prof. Dr. Erbil Ağar da 6'sı öğrenci, 2'si akademisyen, 2'si de çalışan olmak üzere 10 kişiyle üretim yaptıklarını söyledi.

Kampüs Kimya olarak ayda 3 ila 5 ton arasında üretim yaptıklarına dikkati çeken Ağar, "Öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler de yarım gün çalışıyor. Geliri tamamen üniversitenin ihtiyaçlarına harcanıyor. Gelecekte daha farklı ürünleri de üreterek ürün yelpazemizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

06-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş