Arama sonuçları

Üniversiteler de tatil olacak mı? YÖK karar verecek?

Üniversiteler de tatil olacak mı? YÖK karar verecek?

Üniversiteler de tatil olacak mı? YÖK karar verecek? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar gibi üniversitelerin de tatil olup olmayacağına ilişkin soruya ‘Buna YÖK karar verecek’ dedi.

ÜNİVERSİTELER DE TATİL OLACAK MI? YÖK KARAR VERECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda uzaktan eğitime devam kararı alındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları şöyle:

Birinci referans noktası çocuklarımızın sağlığı. Bu hafta uzaktan eğitimde test haftamızdı. Önümüzdeki hafta uzaktan eğitim yapmaya devam edeceğiz. Yüz yüze eğitimle telafi ne zaman olacağı, bilim kurulunun önerileriyle ilgili. Ama telafi eğitimleri yapılacak. Uzaktan eğitim 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Özel öğretim kursları da bu tarihe kadar uzatıldı.

Selçuk, bir gazetecinin "Üniversitelerde de tatil uzatılacak mı?" sorusu üzerine bu kararı YÖK'ün alıp, kamuoyuna duyuracağını belirtti.

Koronavirüs önlemleri kapsamında ilk bilim kurulu toplantısında okulların 16 Mart'tan itibaren iki hafta, üniversitelerin ise 3 hafta kapatılması kararı alınmıştı.

 

 

25-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş